Άμεσα αποκρατικοποιείται το 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Η απόφαση ελήφθη από το ΚΥΣΟΙΠ που συνεδρίασε υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Την άμεση πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για τον ΔΑΑ, ως γνωστόν, το ΤΑΙΠΕΔ έχει εκκινήσει από τις 28 Ιουνίου τις διαγωνιστικές διαδικασίες πώλησης του 30% των μετοχών που ανήκουν στο Δημόσιο με καταληκτική προθεσμία την 30ή Σεπτεμβρίου.

Το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε επίσης να ορίσει ως σύμβουλο για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους τη Lazard.
Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, η Ελλάδα θα υπογράψει 2ετή σύμβαση και στους όρους θα περιλαμβάνεται και η μεταπήδηση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, των μεγάλων επενδυτικών έργων, όπως είναι το Ελληνικό αλλά και η πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων της χώρας προς το ΔΝΤ.

Στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται η πρόωρη αποπληρωμή των 2,7 δισ. ευρώ που είναι τα ακριβά δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από το ΔΝΤ.  Η προεξόφληση θα μειώσει κατά 75 εκατ. ευρώ τις ανάγκες για την εξυπηρέτηση των τόκων σε ετήσια βάση ενώ ΔΝΤ και ΕΚΤ θα δουν από διαφορετική γωνία την προοπτική βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στις αγορές ομολόγων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… fimotro.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *