Αίγυπτος: Αποκαθίσταται το εβραϊκό νεκροταφείο στο Κάιρο

Την απόφασή του να καθαρίσει, πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, το εβραϊκό νεκροταφείο του Καΐρου, ανακοίνωσε ο μητροπολιτικός δήμος της πόλης, προκαλώντας την έντονη ικανοποίηση της μικρής σε αριθμό μελών εβραϊκής κοινότητας της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο της αποκατάστασης του χώρου, οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν να απομακρύνουν πάνω από δύο χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που ήταν συσσωρευμένα εκεί για χρόνια, από τότε που ο χώρος παραμελήθηκε από την εποχή του πολέμου της Αιγύπτου με το Ισραήλ.

«Η Αίγυπτος υπερασπίζεται την εβραϊκή κληρονομιά της» δήλωσε η εν λόγω κοινότητα στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, προσθέτοντας ότι «χιλιάδες ψυχές θα ξεκουραστούν απόψε», όπως γράφει και η αγγλόφωνη ιστοσελίδα της «Αλ Αχράμ».

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα εβραϊκά νεκροταφεία της Αιγύπτου και της Μέσης Ανατολής, που έχει ηλικία μεγαλύτερη των χιλίων ετών» γράφει η «Αλ Αχράμ».

Από τον περασμένο Δεκέμβριο η αιγυπτιακή κυβέρνηση ξεκίνησε μια εκστρατεία για την αποκατάσταση και την ανακαίνιση εβραϊκών μνημείων στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων των συναγωγών, όπως η εβραϊκή συναγωγή της Eilyahu Hanavi στην Αλεξάνδρεια, που ανασυγκροτείται αυτήν την εποχή με ένα έργο προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… tanea.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *