Αμείλικτοι αριθμοί

Κανείς δεν διαφωνεί ότι η Ελλάδα έχει υπεραπόδοση σε πλεονάσματα, άσχετα αν αυτό εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Σημαντική είναι και η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο του 2017 κατά 1,3%.

Ομως μια προσεκτική μελέτη της έκθεσης του Μηχανισμού Επαγρύπνησης 2018 της Ε.Ε., η οποία συζητήθηκε στο προχθεσινό Eurogroup, δεν είναι ενθαρρυντική:

H Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε., τη χειρότερη επίδοση στη διεθνή επενδυτική θέση, τη χειρότερη επίδοση σε εξαγωγές, τη χειρότερη επίδοση στο ιδιωτικό χρέος (ως ποσοστό του ΑΕΠ), στις τιμές των κατοικιών, στις ακαθάριστες επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου, στη ρευστότητα του τραπεζικού τομέα και φυσικά στο δημόσιο χρέος.

Είμαστε στην τρίτη χειρότερη θέση στα άτομα σε συνθήκες φτώχειας και αποκλεισμού (ως ποσοστό του συνόλου) και στα άτομα που έχουν έλλειψη βασικών αγαθών.

Παραδόξως, η Ελλάδα είναι στις υψηλότερες θέσεις σε επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, ενώ θετικά είναι τα στοιχεία για το ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης, το ενεργειακό ισοζύγιο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Πηγή: efsyn.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *