Αυξημένα μέτρα για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Με αστυνομική παρουσία σε υπεραστικούς και αστικούς δρόμους

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αλλά και διευκόλυνσης του κοινού, λαμβάνει η Αστυνομία Κύπρου, ενόψει του εορταστικού τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, 17 – 19 Φεβρουαρίου 2018.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, μέλη της Τροχαίας, θα έχουν αυξημένη παρουσία τόσο στους υπεραστικούς, όσο και στους αστικούς δρόμους, με στόχο την παροχή διευκολύνσεων στην ομαλή διακίνηση της τροχαίας κίνησης.

Παράλληλα, θα διεξάγονται και αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι για εντοπισμό σοβαρών τροχαίων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους), που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Αυξημένη θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας και στις αστικές περιοχές, με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, με στόχο την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής εγκληματικής δραστηριότητας και παραβατικής συμπεριφοράς.

Για την πρόληψη των εγκληματικών ενεργειών κατά περιουσίας, πέραν των δικών της αυξημένων περιπολιών, η Αστυνομία καλεί για ακόμα μια φορά το κοινό, να λαμβάνει πάντοτε τα δικά του μέτρα για αποτροπή ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών στην περιουσία του.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία πολιτών και Αστυνομίας, κρίνεται πάντοτε επιβεβλημένη. Γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση που χρήζει άμεσης παρέμβασης από την Αστυνομία, οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης 199/112. Σε περιπτώσεις παραπόνων, καταγγελιών και πληροφοριών, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Επίσης, οι πολίτες ανώνυμα ή επώνυμα, μπορούν να δίδουν πληροφορίες ή να επικοινωνούν με την Αστυνομία, ηλεκτρονικά μέσω της «Κατηγορίας Εγκλήματος» στο application της Αστυνομίας Κύπρου.

comments

Tags:ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

loading…

Πηγή: Ikypros.com

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *