Αυτό είναι το βασικό σενάριο για τα ποσοστά στις εκλογές

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι τελευταίες και μεγαλύτερες δημοσκοπήσεις για τις ευρω-κάλπες

Από Τετάρτη θα έχουν τα κόμματα τις πιο μεγάλες και καθοριστικές δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ώστε να καθορίσουν την τελική τους στρατηγική για τις κάλπες. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή η διαφορά συμπεριλαμβανομένων της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών του Α. Τσίπρα στο κότερο αλλάμ και της ανακοίνωσης των μέτρων από τον πρωθυπουργό δείχνουν διαφορές υπέρ της ΝΔ οι οποίες κινούνται συνεχώς πάνω από 6%-7% και σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν το 8%-9%.

Δυο πολιτικά κόμματα τα οποία διενεργούν κυλιόμενες μετρήσεις κάθε εβδομάδα με την μεθοδολογία των focus groups «βλέπουν» σχεδόν τα ίδια ευρήματα. Διαφορά υπέρ της ΝΔ με 6%-8% χωρίς όμως να υπάρχει αναλογικό δέιγμα από την Β. Ελλάδα, εκεί που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί βαριά ήττα λόγω τοιυ Σκοπιανού. Εάν συμπεριληφθούν και αυτά τα δείγματα από την Λάρισα και πάνω, τότε η ψαλίδα της διαφοράς ανεβαίνει στο 9%-10% κατά μέσο όρο σε σε ποσοστά ΝΔ 32% – ΣΥΡΙΖΑ 22%.

Καθοριστικός παράγοντας για τις εντυπώσεις την βραδιά των ευρωεκλογών δεν θα παίξει μόνο το αποτέλεσμά τους αλλά και η γενικότερη εικόνα που θα υπάρξει στις περιφέρειες και τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Σημαντικό επίσης για τις Ευρωεκλογές θα είναι οι μετακινήσεις των αναποφάσιστων ψηφοφόρων οι οποίοι σε ποσοστό κοντά στο 60% ακολουθούν το κόμμα που φαίνεται ότι θα κερδίσει εύκολα ή δύσκολα τις εκλογές.

Εάν η ΝΔ κερδίσει το 60% αυτών των αναποφάσιστων θα κερδίσει με 8%-10%. Ακόμα και να τους πάρει όλους ο ΣΥΡΙΖΑ (κάτι που είναι αδύνατον) θα κερδίσει τις εκλογές και πάλι η ΝΔ!

Επί της ουσίας τώρα. Το βασικό σενάριο με βάση τις μετρήσεις και το κλίμα που υπάρχει μέχρι τώρα δίνει για τις ευρωεκλογές:

ΝΔ: 31%-33%

ΣΥΡΙΖΑ: 23%-25%

ΚΙΝΑΛ 8%-9%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%-9%

ΚΚΕ 6%-7%

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… fimotro.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *