Βαριές καταγγελίες για Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη

ΝΔ-ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν την Τουλουπάκη για παρακώλυση

Την έκρηξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η επιλεκτική εξυπηρέτηση αιτημάτων από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αναμενόμενη κατάθεση της Ελένης Ράικου, οι βουλευτές διαπίστωσαν πως η Ελένη Τουλουπάκη έσπευσε να εξυπηρετήσει το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Λάππα για αποστολή εγγράφων. Οι Θανάσης Πλέυρης και Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησαν να σταλεί αυστηρή επιστολή προς την εισαγγελέα.

Όπως φέρεται να είπε ο Θανάσης Πλεύρης, η Τουλουπάκη «πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει στην Επιτροπή αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή». Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου διερωτήθηκε αν η Ελένη Τουλουπάκη επιλέγει τι θα στείλει και τι όχι και αν παίρνει από κάπου εντολές.

«Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς» αντέτεινε ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας.

Ανάμεσα στα έγγραφα που έστειλε η κ.Τουλουπακη είναι το αίτημα της εισαγγελίας διαφθοράς προς τις αμερικανικές αρχές για να ερευνηθεί ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και εμβάσματα που υπάρχουν σε κοινό λογαριασμό του συζύγου της κ.Ράικου και της ίδιας και που προέρχονται από την Novartis.

Βόμβες από Ράικου: Αισθάνθηκα ότι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου από τον Παπαγγελόπουλο

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Ράικου φέρεται να κατέθεσε πως στις 16/12/2016 της διαβιβάστηκε από τον τότε υπουργό δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή η υπόθεση Novartis. «Πώς δυο υπάλληλοι πήγαν ΗΠΑ και κατήγγειλαν αθέμιτες πρακτικές. Πως κατέθεσαν οι δυο για χρηματισμούς κλπ. για διευκολύνσεις στην εταιρεία. Δεδομένου πως η Novartis ήταν υπότροπη και σε άλλες χώρες και της είχαν επιβληθεί κυρώσεις εστιάσαμε με τους επίκουρο τους εισαγγελείς στην υπόθεση ώστε η χώρα να πάρει κι αυτή αποζημιώσεις. Στείλαμε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ για να μας στείλουν όλα τα στοιχεία», φέρεται να υποστήριξε κατά τις ίδιες πηγές η κ. Ράικου και συνέχισε κατά πληροφορίες:

«Κατόπιν [οι εισαγγελείς] πήραν στοιχεία από υπολογιστές και ζήτησαν από τις ΗΠΑ στοιχεία. Οι Αμερικανοί έστειλαν δυο έγγραφα. Κυρίως για ένα συνέδριο στο Βερολίνο που είχαν πάρει μέρος υπάλληλοι υπουργείου Υγείας (11-12 άτομα) με συμμετοχή εταιρειών του Βουλκίδη και του Μαυρίκου κλπ. Για το συνέδριο αυτό είχε γίνει έρευνα και του υπουργείου όμως χωρίς να υπάρξει απόδοση ευθυνών. Δώσαμε λοιπόν εντολή στην Παπασπύρου ώστε να δούμε εάν υπάλληλοι που ήταν στην τιμολόγηση φαρμάκων είχαν σχέση με το συνέδριο. Ζητούσαμε στοιχεία για πιθανή ζημιά του Δημοσίου. Θέλαμε αναλυτική έκθεση για όλα αυτά. Αυτή την παραγγελία δώσαμε και κατόπιν δημιουργήθηκε κλιμάκιο έρευνας των υπερτιμολογήσεων. Επίσης διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες σε 33 νομικά και φυσικά πρόσωπα».

Συνεχίζοντας να περιγράφει τους αρχικούς χειρισμούς της για την υπόθεση, η κ. Ράικου φέρεται να υπογράμμισε πως «κατασχέσαμε εγγράφων και υπολογιστών. Όλα πήγαν στις υπηρεσίες μας. Έγινε κι εργαστηριακή εξέταση σε βάθος. Τον Φεβρουάριο 2017 μας επισκέφτηκαν δυο Αμερικανοί εισαγγελείς και τρεις βοηθοί τους. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο της εισαγγελέας εγκλημάτων κατά διαφθοράς».

Κατά τις ίδιες πηγές η κ. Ράικου φέρεται να τόνισε πως πρότεινε να γίνει κοινή ομάδα όμως οι Αμερικανοί αρνήθηκαν. «Τους έκανα αίτημα δικαστικής συνδρομής και ζήτησα ικανοποίηση του αιτήματος. Από την πλευρά τους ζήτησαν να δώσουμε αντίγραφα κατασχεθέντων. Στο αίτημα μας όμως είπαν πως δεν μπορούν να δώσουν αντίγραφα έως να ολοκληρώσουν τη δική τους έρευνα» φέρεται να είπε και συνέχισε κατά τις ίδιες πληροφορίες:

«Τον Φεβρουάριο 2017 με επισκέφθηκε δημοσιογράφος και ρωτούσε αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Άλλοι δημοσιογράφοι δεν είχαν ρωτήσει κάτι τέτοιο καθώς η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο. Η εν λόγω δημοσιογράφος όμως μου είπε όμως πως …υπάρχουν. Μετά με πήρε κι ο Παπαγγελόπουλος. Ρωτούσε τα ίδια. Η δημοσιογράφος με ξαναπήρε τον Μάρτιο. Ρωτούσε τα ίδια. Όταν της είπα πως δεν υπάρχει κάτι μου είπε πως “για Βενιζέλο και Πικραμμένο δεν βγαίνει κάτι”; κι άρχισε να μιλά για off shore Παναγιωτάκη και Βενιζέλου . Εξεπλάγην και της ζήτησα τα στοιχεία. Αν τα έχει να τα φέρει. ” φεύγω τώρα να στα φέρω”. Την κάλεσα μετά και της ζήτησα τα στοιχεία. Απέφυγε να φέρει οτιδήποτε».

Στη συνέχεια κατά τις ίδιες πηγές φέρεται να κατέθεσε: «Λίγες ημέρες μετά με πήρε ο Παπαγγελόπουλος. “Ακόμα να στείλεις τη δικογραφία στη Βουλή”; “εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής” απάντησα. “Κάτσε και θα δεις” είπε. Αισθάνθηκα πως εκβιάζομαι».

Στη συνέχεια η κ. Ράικου κατά τις ίδιες πηγές φέρεται να κατήγγειλε πως εκτελείται συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της: «Κατόπιν έψαξα τράπεζες. Από την Alpha Bank βρέθηκε έμβασμα 28 εκατ ευρώ. Η χαρά μας ήταν μεγάλη . Ήλθαν κι αλλά αποτελέσματα. Τα συνολικά εμβάσματα της Novartis ήταν 118 εκατ ευρώ. Την πρώτη λίστα τη χωρίσαμε. Κάποιοι έψαχναν εταιρείες κάποιοι άλλοι φυσικά πρόσωπα. Στην ενιαία αρχή πληρωμών στείλαμε έγγραφο για συνδρομή ως προς τα φυσικά πρόσωπα. Να δούμε εάν μισθοδοτούνται από Δημόσιο για να διερευνήσουμε τις σχέσεις με τη Novartis. Στείλαμε έγγραφο και ΑΑΔΕ ζητώντας έναν υπάλληλο για βοήθεια. Έψαξα ειδικά τον κύριο Παναγιωτάκη όμως είχα κατηγορηματική άρνηση . Δεν υπήρχε έμβασμα προς αυτόν. Κάποιος δημοσιογράφος τότε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως κατηγορούμαι η ίδια για απόκρυψη στοιχείων από κάποια κυρία Ζαμανίκα. Κατόπιν υπήρξε εναντίον μου δημοσίευμα. Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ  με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη. Αισθάνθηκα ότι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου από τον Παπαγγελόπουλο. Μετά την άρνηση μου να ενδώσω στο να στείλω φάκελο για πολιτικούς χωρίς να έχω στοιχεία και το δημοσίευμα εφημερίδας ξεκίνησαν σειρά πειθαρχικών διώξεων εναντίον μου».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… fimotro.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *