Βασίλης Καλλίδης: Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα  στο Πρω1νό μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε! Αναφερόμαστε στο Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια

Υλικά:

4 μπούτια από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1 πακέτο μανιτάρια σε φετάκια
7-8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το ροδίζουμε καλά απ όλες τις πλευρές σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι και το πράσο σ ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για 7-8 λεπτά.

Ρίχνουμε στο κοτόπουλο το μείγμα των μανιταριών, λίγο ακόμα αλάτι και τον χυμό . Βάζουμε στο φαγητό 2 φλυτζάνια νερό και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-7194559-7_361992’); });

Προσθέτουμε τελευταία στιγμή και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 2-3 λεπτά.

IMG-20181022-WA0006

Ρύζι με λαχανικά

Υλικά:

2 φλ κίτρινο ρύζι για πιλάφι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
1/2 φλ καλαμπόκι κονσέρβα η κατεψυγμένο.
1 φλ φασολάκια κατεψυγμένα σε κομματάκια
1/2 φλ αρακάς κατεψυγμένος
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι. Αχνίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα λαχανικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο και 4 φλυτζάνια βραστό νερό. Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… faysbook.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *