Βασίλης Καλλίδης: Φτερούγες γεμιστές με γλυκόξινη σάλτσα, πιλάφι και λαχανοσαλάτα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα  στο Πρω1νό Φτερούγες γεμιστές με γλυκόξινη σάλτσα! Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση αυτής της λαχταριστής συνταγής που σίγουρα θα λατρέψετε και θα την φτιάξετε και εσείς για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τα μυστικά της επιτυχίας σας είναι το Μηλόξυδο ΠΑΝ και η Απαλή Μουστάρδα ΠΑΝ.

kallidisfterouges1

Υλικά:

12 φτερούγες

400 γρ κιμάς χοιρινός

1 κρεμμύδι

2 κ.σ. Μηλόξυδο ΠΑΝ

2 κ.σ. τριμμένο ginger

2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

Για τη σως:

1 φλ γλυκόξινη σάλτσα

1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ginger ψιλοκομμένο

2 κ.σ. Μηλόξυδο ΠΑΝ

Για το πιλάφι:

2 φλ ρύζι για πιλάφι

6 φλ νερό

3 δαφνόφυλλα

3-4 σπόροι καρδάμωμο ή κακουλέ

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι

Εκτέλεση:

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-7194559-7_377335’); });

Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ginger, το σκόρδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Σηκώνουμε το δέρμα από τος φτερούγες και τις γεμίζουμε με τον κιμά.

Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε λίγο αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.

Σ ένα τηγάνι βράζουμε τη σάλτσα με το σκόρδο, το ginger και το ξύδι για 4-5 λεπτά. Σοτάρουμε τα μπαχαρικά μέσα στο καυτό βούτυρο για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2,λεπτά ακόμα.

Βάζουμε στο φαγητό το νερό και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το ρύζι να σταθεί ακόμα 10 λεπτά πριν ανοίξουμε την κατσαρόλα.

lahanosalata1

Λαχανοσαλάτα με σος κόκκινης πιπεριάς

Υλικά:

1/2 λευκό λάχανο

3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη

3-4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένο

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια

4 κόκκινες πιπεριές

1/2 φλ ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλ Μηλόξυδο ΠΑΝ

1 κ.σ. Απαλή μουστάρδα ΠΑΝ

αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και τρίβουμε απαλά τη σαλάτα με τα χέρια να μαραθούν λίγο τα λαχανικά.

Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι η στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να καεί η φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στο μιξερ μαζί με το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Αλέθουμε καλά να γίνουν τα υλικά μια βελούδινη σος.

Βάζουμε τη σαλάτα σε φαρδιά πιατέλα και περιχύνουμε με τη σος. Διακοσμούμε με φετάκια από αγγούρι, λίγες ελιές Καλαμών και λίγη κόκκινη πιπεριά.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

https://vinegarpan.gr/el/

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… faysbook.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *