Δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας ο Ζάεφ

Μιλώντας την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο ΦΟΝ των Σκοπίων, ο κ. Ζάεφ επανήλθε στο θέμα, και δίχως να αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, είπε ότι «ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μου, θα είμαστε “Βόρειο-Μακεδόνες”, έχουμε ένα πρόθεμα το “Βόρεια”, αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα».

Η απάντηση αφορούσε στο ερώτημα πολιτών για το πώς ο ίδιος αισθάνεται «που ψήφισαν 80 βουλευτές για τις αλλαγές στο Σύνταγμα και όταν τα παιδιά τους θα καταγράφονται ως Βορειομακεδόνες».

«Εχουμε δει εδώ και 27 χρόνια να χανόμαστε, μπορεί να συνεχίσουμε να χανόμαστε, αλλά για να βελτιώσουμε τη ζωή εδώ στη χώρα μας και να μην γίνουμε μια χώρα συνταξιούχων, πρέπει να κρατήσουμε τους νέους, για αυτό αποφασίσαμε τέτοια βήματα» συνέχισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

«Η συμφωνία με την Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα, την αυτοδιάθεση μας. Δεν θα είμαστε ‘Βορειομακεδόνες’ και δεν αντέχουμε την ντροπή των ‘ΦΥΡΟΜιανών’. Πρέπει να σκεφθούμε τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας», τόνισε ο Ζάεφ.

Πηγή: echedoros-a.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… tanea.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *