Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Πώς τον παγίδευσαν – Ψάχνουν τον «εγκέφαλο»

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Πώς τον παγίδευσαν – Ψάχνουν τον «εγκέφαλο»


Μάχη με το χρόνο δίνουν πλέον τα αρμόδια κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών που το απόγευμα της Πέμπτης δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 52χρονο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο κινητό τηλέφωνο που κατά πληροφορίες χρησιμοποίησαν οι δράστες για να κλείσουν το ραντεβού θανάτου, εστιάζουν πλέον οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που φαίνεται να απασχολεί τις Αρχές είναι το ποιος έδωσε την εντολή στους δύο εκτελεστές να δολοφονήσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Το ραντεβού «δόλωμα»

Μία υποτιθέμενη ληστεία, ήταν το «δόλωμα» που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι για να κλείσουν το μοιραίο ραντεβού του με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατά τη διάρκεια του οποίου τον εκτέλεσαν μέσα στο γραφείο του το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Αφού έκλεισαν το ραντεβού βρέθηκαν στο γραφείο του. Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν ότι την ώρα που οι δράστες μιλούσαν για την υπόθεση ο ποινικολόγος και ο συνεργάτης του κρατούσαν σημειώσεις.

Έπειτα από 15 λεπτά, χτύπησε το τηλέφωνο και πήγε να το σηκώσει ο 32χρονος.

Τότε, οι δύο δράστες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, βρήκαν την ευκαιρία και ανέφεραν μία άλλη υπόθεση, προσωπικού ή επαγγελματικού χαρακτήρα, η οποία ήταν ο πραγματικός λόγος που βρέθηκαν εκεί, με σκοπό να τον πιέσουν και να τον εκφοβίσουν. Ακόμη, εκτιμάται ότι η δολοφονική επίθεση έγινε «αυθόρμητα», λόγω διαφωνίας που μπορεί να προέκυψε κατά τη συζήτηση των τριών ή λόγω της άρνησης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να υλοποιήσει τα αιτήματά τους.

Αφού είχαν παραμείνει στον χώρο για λίγη ώρα, ο ένας εκ των δύο δολοφόνων ζήτησε να πάει τουαλέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το έκανε πιθανότατα για να ελέγξει αν υπήρχε και κάποιο άλλο άτομο στο γραφείο του ποινικολόγου.

Ο άλλος δράστης, προφασιζόμενος ότι θέλει να φέρει προκαταβολή για την υπόθεση που συζητούσαν, κάποια στιγμή κατέβηκε από το γραφείο. Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υποψιάζονται ότι ο εν λόγω δολοφόνος βγήκε από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για να πάρει το όπλο με το οποίο στη συνέχεια, αφού γύρισε στο γραφείο, τον εκτέλεσε.

Ένα άλλο σενάριο αναφέρει ότι ενδεχομένως ο δολοφόνος να κατέβηκε κάτω για να ελέγξει τον τρόπο διαφυγής από την περιοχή, κάτι που όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. 

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει περισσότερες απαντήσεις και περαιτέρω στοιχεία από την έκθεση της βαλλιστικής εξέτασης στη σφαίρα που σκότωσε τον γνωστό δικηγόρο.

Εξάλλου, σημαντικές πληροφορίες θα παράσχει και η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι λεπτομέρειες μέσα από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη και, τέλος, η ανάλυση των εικόνων από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων και της διαχείρισης κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή, εξετάζονται ενδελεχώς και οι ιδιόχειρες σημειώσεις του 52χρονου δικηγόρου, καθώς δεν αποκλείεται ακόμη και αυτές να «φωτίσουν» τα πρόσωπα του ηθικού ή των ηθικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Συμβόλαιο θανάτου ή εκφοβισμός;

Με βάση τα στοιχεία  που έχουν συλλέξει οι Αστυνομικοί ως τώρα, εκτιμάται πως οι δράστες ήθελαν αρχικά να εκφοβίσουν το θύμα, ωστόσο το περιστατικό κατέληξε στη δολοφονία του δικηγόρου.

Οι Αρχές «βλέπουν» δύο διαφορετικά γκρουπ δραστών, καθώς άλλοι είναι οι φυσικοί και σίγουρα άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

 

 

Κατηγορία

Πηγή:
http://www.kontranews.gr/KOINONIA/305432-Dolophonia-Michale-Zapheiropoyloy-Pos-ton-pagideysan-PSachnoyn-ton-egkephalo

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *