Εκστρατεία ελέγχου για τα παιδικά παιχνίδια

Σε εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια, των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη, προχωρεί η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 15/11/2017 με 15/12/2017 και κατά τη διάρκειά της προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 100 σημείων λιανικής πώλησης παιχνιδιών παγκύπρια, καθώς και 20 υποστατικά, στα οποία υπάρχουν εγκατεστημένες μηχανές αυτόματης πώλησης παιχνιδιών, με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων και μη συμμορφούμενων παιδικών παιχνιδιών.

Κατά την εκστρατεία θα γίνει, επίσης, σχετική ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Παράλληλα, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει ετοιμαστεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας νέο ενημερωτικό έντυπο, με τίτλο «Συμβουλές για ασφαλή Χριστούγεννα».

Το έντυπο προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη ατυχημάτων που παρατηρούνται συχνά κατά τις εορταστικές μέρες.

Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσία το ενημερωτικό έντυπο, με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών, ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: 24h.com.cy

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *