Ενισχύονται με υλικοτεχνικό εξοπλισμό τα σχολεία στο Ρέθυμνο

Ενισχύονται με υλικοτεχνικό εξοπλισμό τα σχολεία του Ρεθύμνου μετά από συνεργασία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) ΑΕ, Αθανάσιο Γιάνναρη.

Πρόκειται για τη συνέχεια της προσπάθειας ενίσχυσης των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου με τον απαραίτητο εξοπλισμό, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και στη φάση αυτή, αναμένεται να παραληφθούν: Βιβλιοθήκες, γραφεία, έδρες διδασκαλίας, πίνακες, θρανία, καθίσματα, παγκάκια, παιχνίδια Μαθηματικής Σκέψης και Συσχετισμού και Εξέλιξης, Συνθέσεις Πόλης και DVD. 

Ο εξοπλισμός αφορά το νηπιαγωγείο Πλάτανου, το νηπιαγωγείο Ρουσσοσπιτίου, το 11ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, το 2ο Δημοτικό Ατσιπόπουλου, το Γυμνάσιο Συβριτού, το Λύκειο Περάματος, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ρεθύμνου και το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου. 

Όπως σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, «δουλεύουμε σταθερά σε συνεργασία με όλους τους φορείς έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω τις δυσκολίες που η πανδημία επέβαλε στη χώρα μας και ειδικότερα στην εκπαιδευτική διαδικασία, με σταθερή προσήλωση στην αρτιότερη δυνατή κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Τα είδη προς παραλαβή για τα σχολεία του Ρεθύμνου αναμένεται να διευκολύνουν την υλοποίηση των μαθημάτων και να ενισχύσουν την ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας».​

 Στο μεταξύ, είδη ατομικής προστασίας παρέδωσε στον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, Γιάννη Ταταράκη, η διεύθυνση ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όπως δήλωσε ο κ. Ταταράκης, «πρόκειται για δωρεά μεγάλου αριθμού μέσων ατομικής προστασίας, μασκών και αντισηπτικών, με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών μας προγραμμάτων που υλοποιούνται από την “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Η συγκεκριμένη δωρεά, της εταιρείας Hapimag που έχει έντονη επιχειρηματική παρουσία στον τόπο μας, συμβάλει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης, στην ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και των ωφελούμενων των προγραμμάτων και βέβαια στην εύρυθμη παροχή δημοτικών υπηρεσιών». 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας έκανε λόγο για τη μεγάλη συνεισφορά των υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», λέγοντας πως «συνεισφέρουν ανεκτίμητα στην τοπική κοινότητα και ειδικά σε περιόδους πανδημίας.

Είμαστε ευγνώμονες στους εργαζόμενους του προγράμματος και ελπίζουμε να ενισχύσουμε το έργο τους με τη δωρεά μας. Η Hapimag, με τη συμβολή της στα κοινωνικά οικονομικά και πολιτιστικά δρώμενα, είναι συνειδητή επιλογή αλλά και χρέος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Ενισχύονται με υλικοτεχνικό εξοπλισμό τα σχολεία στο Ρέθυμνο appeared first on Η Βραδυνή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… vradini.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *