Εξετάζεται η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για την κράτηση Τούρκου στρατιωτικού

Εξετάζεται αύριο (Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου) αυτεπάγγελτα από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, η νομιμότητα της απόφασης του Αστυνομικού Διευθυντή Αλλοδαπών για τη εκ νέου κράτησή του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο έφτασαν στη χώρα μας οι 8 στρατιωτικοί, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, Suleyman Ozkaynakcim.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Τούρκοι αξιωματικού από τη δικονομία έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν ακρόαση από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, πριν ο ίδιος αποφανθεί επί της νομιμότητας της απόφασης του αστυνομικού διευθυντή. 

Επίσης, οι νομικοί παραστάτες του Suleyman Ozkaynakcim έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αντιρρήσεις όπως δικονομικά χαρακτηρίζονται σε περίπτωση που ο προϊστάμενος επικυρώσει ουσιαστικά την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για κράτησή του. Οι αντιρρήσεις αυτές πρέπει να εξεταστούν από την ελληνική Δικαιοσύνη και μετά από αυτό να οριστικοποιηθεί η νομιμότητα της απόφασης περί κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και παράλληλα τακτική πρόεδρος της  7ης Επιτροπής Προσφυγών Ασύλου Ευγενία Μυλωνοπούλου, την περασμένη Δευτέρα (8.1.2018), με προσωρινή διαταγή  της «πάγωσε» την απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφυγών, που είχε χορηγήσει άσυλο στον  Suleyman Ozkaynakcim.
   
Παράλληλα, με την υπ΄  αριθμ.  773/2018 απόφαση της 7ης Επιτροπής Προσφυγών Ασύλου επί δήλωσης κωλύματος της τακτικής προέδρου Ευγενίας Μυλωνοπουλου, απορρίφθηκε το αίτημά της να παραιτηθεί από την Επιτροπή  Προσφυγών Ασύλου. Το αίτημά της απορρίφτηκε, «διότι δεν ερείδεται σε καμία διάταξη νόμου ή γενική αρχή του δικαίου» αλλά  και «ουδείς προέβαλε οιονδήποτε λόγο εξαίρεσής  της».

Πάντως, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εκπρόσωπός του στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE)   Παναγιώτης Περάκης ετοιμάζει την έκθεσή του προκειμένου οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του να ενημερωθούν για τις δραματικές εξελίξεις τόσο για τον αξιωματικό Suleyman Ozkaynakcim όσο και για τους υπολοίπους επτά συγκρατούμενούς του.

Πηγή: efsyn.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *