Εξοργιστική παραδοχή Μουζάλα: «Φοβάμαι πως θα έχουμε νεκρούς στη Μόρια»

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Μόρια, εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel

Ο υπουργός τόνισε πως στη διάρκεια του χειμώνα φοβάται έντονα το ενδεχόμενο να υπάρξουν νεκροί στον καταυλισμό.
«Δε μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα υπάρξουν θύματα. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως κλειδί για να ελεγχθεί η κατάσταση στον καταυλισμό, είναι να μην ξεφύγει η κατάσταση με τον αριθμό αφίξεων από τη Τουρκία.

«Ήδη στέλνουμε περισσότερο εξοπλισμό και τρόφιμα στον καταυλισμό. Ωστόσο το κλειδί είναι ο αριθμός των νεοαφιχθέντων. Εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί καλά» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι παραμένουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα νησιά και δε μεταφέρονται σε άλλες περιοχές της χώρας, ο κ. Μουζάλας απάντησε:

«Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας προβλέπει αυτό τον περιορισμό σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Η συμφωνία είναι δεσμευτική και για τις δυο πλευρές. Θα έπρεπε να διαλύσουμε τους προσφυγικούς καταυλισμούς και να αφήσουμε να καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία; Όχι, δεν θα το κάνουμε. Αυτό είναι προς το συμφέρον και της ΕΕ».

Ο κ. Μουζάλας επεσήμανε πως έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός άφιξης μεταναστών, αλλά τόνισε πως «όλοι όσοι ανησυχούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έπρεπε να πάνε στις Βρυξέλλες και να διαμαρτυρηθούν εκεί προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των άμεσων επαναπροωθήσεων από την Τουρκία στην Ευρώπη μέσω του μηχανισμού μετεγκατάστασης. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, θα χτίζουμε και άλλους καταυλισμούς όπως αυτόν στη Μόρια».

Πηγή: Parapolitika.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *