Επίδομα 800 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν οι εργοδότες

Το πρώτο βήμα για το επίδομα των 800 ευρώ έχει γίνει, με πρώτους τους εργοδότες να δηλώνουν τους εργαζομένους τους. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πρέπει να μπουν στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» και να επιλέξουν την καρτέλα «Ειδικά έντυπα» Στη συνέχεια επιλέγουν «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών» και ακολούθως συμπληρώνουν τα απαραίτητα πεδία.

Οι κατηγορίες που υπάρχουν στο σύστημα:

α) επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης
β) επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ (ολόκληρη η λίστα). Στις περιπτώσεις που δεν εμφανίζεται από το ΤΑΧΙΣ ο ΚΑΔ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ το σύστημα δεν σας επιτρέψει την υποβολή της δήλωσης. Στην αρχική σελίδα επίσης θα δηλώσετε αν μισθώνετε η όχι ακίνητο.

Το δεύτερο βήμα είναι στην ενότητα ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ όπου οι εργοδότες θα πρέπει να καταχωρήσουν τα ονόματα και τα στοιχεία ( ΑΦΜ,ΑΜΚΑ) των εργαζομένων που απολύθηκαν η αποχώρησαν οικειοθελώς από 1/3/2020 έως 20/3/2020 καθώς και των εργαζόμενων των οποίων οι συμβάσεις θα τεθούν σε αναστολή. Τέλος θα πρέπει να συμπληρώσουν τα πεδία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτου.

Οι ημερομηνίες των αιτήσεων για το επίδομα

Η πλατφόρμα άνοιξε από τη τρίτη και ήδη έπεσαν βροχή οι αιτήσεις από τους εργοδότες. Το χρονικό περιθώριο είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου.
Οι εργοδότες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Απριλίου και μπορούν να υποβάλλουν τα έντυπα τμηματικά με ξεχωριστές υποβολές.

The post Επίδομα 800 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν οι εργοδότες appeared first on Η Βραδυνή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… vradini.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *