ΕΤΕ : Ο στρατηγικός μετασχηματισμός σε ορίζοντα τετραετίας

Για το στρατηγικό σχέδιο μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας σε ορίζοντα τετραετίας, μίλησε   ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Παύλος Μυλωνάς, επισημαίνοντας πως στοχεύει στο να αναδείξει την Εθνική, μέχρι το 2022, σε μια άκρως υγιή και κερδοφόρα Τράπεζα, προσηλωμένη πάντα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη σημερινή μέρα, όπου η προσέλευση των εκπροσώπων των μεγαλύτερων οίκων επενδυτών παγκοσμίως και το ενδιαφέρον που έδειξαν για το Στρατηγικό μας Σχέδιο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», δήλωσε την Πέμπτη 16 Μαίου, μετά την παρουσίαση στους διεθνείς επενδυτές στο Λονδίνο, ο κ. Μυλωνάς, σημειώνοντας πως «Έχουμε άλλωστε καταρτήσει και δρομολογήσει το πιο φιλόδοξο, ολοκληρωμένο, λεπτομερές πρόγραμμα Μετασχηματισμού που έχει υιοθετήσει οποιαδήποτε ελληνική Τράπεζα μέχρι σήμερα.

Η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, ευνοεί την τράπεζα

Ένα πρόγραμμα που κινητοποιεί το σύνολο της Τράπεζας και δίνει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.  Και έχουμε την πεποίθηση ότι το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, με δεδομένο ότι όλοι οι συντελεστές ολοκλήρωσής του είναι ευνοϊκοί».Συνεχίζοντας ο διευθύνων σύμβουλος,  διευκρίνισε πως η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος είναι ο πρώτος παράγοντας που ευνοεί την υλοποίηση του σχεδίου της Τράπεζας, εξηγώντας ότι ο μετασχηματισμός της Εθνικής Τράπεζας κεφαλαιοποιεί όλα εκείνα τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την ΕΤΕ, που αποτελεί τη τράπεζα με τη μεγαλύτερη καταθετική βάση και την καλύτερη θέση από πλευράς ρευστότητας και ποιότητας ενεργητικού, υποστηρίζοντας πως «Σε μια αγορά όπου η αξιοπιστία της Τράπεζάς μας υπήρξε ανέκαθεν ένα σημαντικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα, βασισμένοι στα δυνατά μας σημεία, δημιουργούμε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό οργανισμό, που θα αποτελέσει την Εθνική Τράπεζα των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών».

Η Τράπεζα που επιλέγουν και αγαπούν όλοι οι Έλληνες

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μυλωνάς, εστίασε στη νέα ομάδα Διοίκησης που θα συντονίσει και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό, αποκαλύπτοντας πως συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία με τη φρεσκάδα, το δυναμισμό και το ταλέντο, λειτουργώντας ομαδικά και με ξεκάθαρους ρόλους και αρμοδιότητες, τονίζοντας πως «Αποτελεί πεποίθησή μου ότι το Πρόγραμμα Μετασχηματισμού θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναδείξουμε και πάλι την Τράπεζά μας ως το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, με αρωγό την ισχυρή δέσμευση των ανθρώπων μας και στόχο την ενδυνάμωση των μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες μας. Είμαι βέβαιος  ότι θα δημιουργήσουμε και πάλι την Τράπεζα που προσφέρει αξία σε πελάτες, μετόχους, εργαζόμενους και στην κοινωνία.  Την Τράπεζα που επιλέγουν και αγαπούν όλοι οι Έλληνες».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… vradini.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *