Η «ατζέντα» των επαφών Τσίπρα στις ΗΠΑ

Η "ατζέντα" των επαφών Τσίπρα στις ΗΠΑ


Την τρίτη στις 7μμ συνάντηση με Τράμπ

Κρίσιμες επαφές θα έχει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός, προορισμό για τον οποίο αναχωρεί σήμερα το απόγευμα και από την κυβέρνηση μιλούν για μια επίσκεψη που «επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας».

Πέρα από τις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός με επιχειρηματίες, Αμερικανούς αξιωματούχους και άλλους παράγοντες όλα τα βλέμματα είναι στραμμένο στην βαρύνουσας σημασίας συνάντηση με τον Ντ. Τραμπ. Κατά πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 7μμ. Ενώ θα έχει προηγηθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (12.30πμ) η συνάντηση με τη σιδηρά κυρία του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στην ατζέντα των συνομιλιών που θα γίνουν στις ΗΠΑ βρίσκονται τα εξής θέματα:

•Της οικονομίας, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές.

•Της ασφάλειας, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή.

•Των περιφερειακών εξελίξεων στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργή συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών. Απόδειξη αυτού ιδιαίτερα οι τριμερείς (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος) και τετραμερείς (Ελλάδα – Σερβία – Βουλγαρία – Ρουμανία) διασκέψεις.

•Της ενέργειας, δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.

Κατηγορία

Πηγή:
http://www.kontranews.gr/POLITIKE/305227-E-atzenta-ton-epaphon-Tsipra-stis-EPA

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *