Η Ξ. Δημητρίου με αναίρεση δίνει άδεια στον Κουφοντίνα

Πρωτοφανής σπουδή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τον βαρυποινίτη της 17 Νοέμβρη

Με πρωτοφανή σπουδή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε αναίρεση της απόφασης των δικαστών του Βόλου, που είχαν αρνηθεί για δεύτερη συνεχή φορά, την χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η κίνηση της Εισαγγελέως εκδηλώθηκε αρχικά με την πρόθεση της να ζητήσει την απόφαση απόρριψης του αιτήματος του αιτήματος Κουφοντίνα προκαλώντας ερωτηματικά και αντιδράσεις που έφθασαν ως το σημείο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, να χαρακτηρίσει από του βήματος της Βουλής, τουλάχιστον άστοχη την παρέμβαση της Εισαγγελέως του ΑΠ.

Μετά το κύμα βίας από ομάδες υπερασπιστών του Δημήτρη Κουφοντίνα που προκάλεσαν μεγάλες φθορές ακόμα και στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας στη Βουκουρεστίου και επίσης επεισόδια και καταλήψεις σε πολιτικές εκδηλώσεις τόσο της αντιπολίτευσης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε σε κατ΄αρχήν ικανοποίηση του αιτήματος Κουφοντίνα.

Ζήτησε την αναίρεση της απόφασης, που ομόφωνα απέρριψε το αίτημά του με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, η απόρριψη ήταν η δεύτερη κατά σειρά, δρομολογώντας τις διαδικασίες για ανατροπή της απόφασης και για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η σπουδή της Εισαγγελέως να προχωρήσει σε αναίρεση αργά το βράδυ της Παρασκευής, ζητώντας όπως αναφέρουν πληροφορίες να μείνουν τα δικαστήρια του Βόλου ανοικτά για να περιμένουν το έγγραφό της, εμφανίζει το κράτος να υποκύπτει στο αίτημα ενός καταδίκου σε 11 φορές ισόβια για τις στυγερές δολοφονίες της 17Ν.

Να σημειωθεί, ότι οι δικαστές του Βόλου είχαν κρίνει τον Κουφοντίνα αμετανόητο για τα εγκλήματά του και είχαν απορρίψει το αίτημά του με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος να κάνει τα ίδια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… fimotro.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *