Καμμένος κατά Κουντουρά για το δημόσιο χρήμα του ΕΟΤ

Με επερώτησή του αναφέφρεται σε απόκλιση περίπου 20 εκατ. ευρώ που εμφανίζει ο δημόσιος οργανισμός

Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος καταγγέλλει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Με βαριές καταγγελίες επανήλθε ο Πάνος Καμμένος για το ζήτημα των δαπανών στις οποίες έχει προβεί ο ΕΟΤ, επί υπουργίας Κουντουρά στο υπ. Τουρισμού. Η επερώτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ – την οποία συνυπογράφουν τρεις βουλευτές του – προς τον νέο υπουργό Τουρισμού, Θανάση Θεοχαρόπουλο, αφορά τη «διαφοροποίηση στα ποσά για δαπάνες που υλοποιούνται από τον ΕΟΤ για δράσεις προβολής στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, από τα επίσημα ισοζύγια λογαριασμών του ΕΟΤ προκύπτει «απόκλιση» περίπου 20 εκατ. ευρώ σε σχέση με την απάντηση της κ. Κουντουρά σε παλαιότερη σχετική ερώτησή του, που τον είχε παραπέμψει σε «αναρτημένες αποφάσεις στη Διαύγεια».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέθεσε ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων των ΑΝΕΛ προς τους υπουργούς Τουρισμού Θ. Θεοχαρόπουλο και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, η οποία αφορά στα κάτωθι:

1. «Έχουν υποβληθεί δηλώσεις ΦΠΑ για τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019, καθώς και ανακεφαλαιωτικός πίνακας για τις λήψεις των ανωτέρω υπηρεσιών; Να κατατεθούν οι δηλώσεις ΦΠΑ και ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας.

2. Τι ποσό ΦΠΑ έχει αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο από τον ΕΟΤ για τα εν λόγω έτη (2015-2019) για τις συγκεκριμένες συμβάσεις και υπηρεσίες που αφορούν την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Να κατατεθούν οι εκκαθαριστικές δηλώσεις, καθώς και τα αποδεικτικά πληρωμών.

3. Αν το ποσό ΦΠΑ δεν έχει αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο, τι μεγέθους είναι αυτό και που βρίσκεται κατατεθειμένο; Να κατατεθούν τα σχετικά παραστατικά»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… fimotro.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *