ΚΕΔΕ-ΕΕΤ : Πράξη η οικονομική, αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής

Τις εξελίξεις και τις προοπτικές των Ελληνικών Τραπεζών και της Ελληνικής Οικονομίας, συζήτησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αντιπρόεδρος Δήμων και Περιφερειών   Ευρώπης και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Τράπεζας Πειραιώς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γεώργιο Χατζηνικολάου, εστιάζοντας στο θέμα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρα, αλλά και στο φλέγον ζήτημα των «κόκκινων δανείων».

«Ενημερώθηκα για τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, ενώ είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους και για τη προοπτική δημιουργίας ενός ειδικού τμήματος “δεξαμενής σκέψης” τόσο στην ΚΕΔΕ, όσο και στην περιφέρεια Αττικής»,δήλωσε την Πέμπτη 16 Μαίου ο κ. Πατούλης, παρουσία και της γενικής   γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρούλα Απαλαγάκη, ενώ συζήτησε στη συνέχεια με τον κ. Χατζηνικολάου για τις δυνατότητες των εμπορικών τραπεζών στη χορήγηση νέων δανείων στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα ελληνικά νοικοκυριά.

Eκπόνηση προτάσεων για έργα –μελέτες που αφορούν στην αυτοδιοίκηση

Κατόπιν μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, υπογράμμισε ότι «Βασική αποστολή αυτού του τμήματος θα είναι η εκπόνηση προτάσεων για έργα –μελέτες που αφορούν στην αυτοδιοίκηση και ειδικά δήμους που υστερούν στην απορρόφηση των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών κονδυλίων και άλλων ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων. Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η υλοποίηση τοπικών αναπτυξιακών έργων, είναι εθνική υπόθεση. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η περιφέρεια Αττικής δεν αξιοποίησε επαρκώς χρηματοδοτικά εργαλεία στερώντας από την Αττική κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Επιτάχυνση των ρυθμών εκπόνησης και υλοποίησης μελετών

Η εξάλειψη της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση των ρυθμών εκπόνησης και υλοποίησης μελετών χρειάζεται να είναι στις βασικές προτεραιότητες μας. Όλοι μαζί εργαζόμαστε να γίνει πράξη η οικονομική  αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και συνολικά της χώρας. Η ενίσχυση των χρηματοδοτικών εργαλείων προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες με στόχο την υλοποίηση σχεδίων με αναπτυξιακή προοπτική χρειάζεται να είναι βασική προτεραιότητα». Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσφατη επίσκεψή που είχε ο κ. Πατούλης στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… vradini.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *