ΚΕ:Ο ΠτΔ ζήτησε τη στήριξη της Βρετανίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Toποθετήσεις κομμάτων για την έδρα της Λεμεσού

ΔΗΣΥ

Απόφαση επί της αρχής και για όλες τις περιπτώσεις, ζητεί ο Δησύ, για ρύθμιση του προβλήματος που προέκυψε με την έδρα του Κινήματος «Αλληλεγγύη» στη Λεμεσό.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατηγόρησε την «Αλληλεγγύη» και την πρόεδρο του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους για πολιτική σκοπιμότητα και ανηθικότητα.
Πρόσθεσε ότι, αν η πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» ορκιζόταν βουλευτής, θα έχανε την έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα επέστρεφε στον Δησύ, με το ψηφοδέλτιο του οποίου είχε εκλεγεί η κυρία Θεοχάρους. Τα δικά τους, δικά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Νεοφύτου, και τα δικά μας πάλι δικά τους.
Ο πρόεδρος του Δησύ τόνισε ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι μονόδρομος για τη διεξαγωγή αναπληρωματικής εκλογής. Κι έτσι, είπε, θα φανεί ποιοι είναι οι υποκριτές και ποιοι οι πολιτικά ηθικοί, για να τερματιστεί επιτέλους αυτή η νοοτροπία των γυρολόγων, κατά την έκφρασή του.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι ο Δησύ δεν πρόκειται να συναινέσει σε τροποποίηση του Συντάγματος, για να βαφτιστεί, όπως είπε, συνταγματικός ένας νόμος που είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το Ανώτατο.

ΔΗΚΟ

Χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο αναπληρωματικής εκλογής, ο πρόεδρος του Δήκο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι στην προκειμένη περίπτωση, η έδρα ανήκει στην «Αλληλεγγύη».
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Παπαδόπουλος καταλόγισε πολιτική σκοπιμότητα στον Δησύ με αφορμή την άρνησή του για τροποποίηση του Συντάγματος.
Αναφέρθηκε επίσης σε υποκρισία και ασυνέπεια συγκεκριμένων κομμάτων, τα οποία -όπως είπε- παλαιότερα είχαν κλέψει βουλευτές από άλλες πολιτικές δυνάμεις.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Υπέρ της τροποποίησης του Συντάγματος, προκειμένου να καλυφθεί το κενό για τις περιπτώσεις μη καταληφθείσας έδρας, τάσσεται η «Αλληλεγγύη».
Ο βουλευτής του Κινήματος Μιχάλης Γιωργάλλας απέρριψε τις επικρίσεις περί σκοπιμοτήτων και πολιτικής ανηθικότητας.
Τόνισε ότι η ιστορία και η πολιτική διαδρομή της Ελένης Θεοχάρους είναι τοις πάσι γνωστές και δεν χρειάζεται να αποδειχθεί οτιδήποτε σε οποιονδήποτε.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Πηγή: ΤΡΙΤΟ

Πηγή: Riknews.com.cy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *