Κηρύχθηκε απαράδεκτη η διαδικασία εναντίον του Σώρρα

Σε σόου, με χειροκροτήματα, ηχηρές απουσίες, όπως αυτή του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα, αλλά και λάθη, εξελίχθηκε η δίκη με κατηγορούμενους τον Αρτέμη Σώρρα και το συνεργάτη του Μανώλη Λαμπράκη, για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού. 

Η δίκη κηρύχθηκε τελικά απαράδεκτη, και ενώ δικαστικές πηγές επιμένουν ότι η υπόθεση κακώς έφθασε ως την ακροαματική διαδικασία. 

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε από την περιβόητη εκείνη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου το 2013, βάσει της οποίας οι δυο κατηγορούμενοι κρίνονταν αθώοι, αλλά και γινόταν δεκτό ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ενδεχομένως ο διαχειριστής του μυθικού ποσού των 600 δισ. ευρώ. 

Η απόφαση αναιρέθηκε τελικά από τον Άρειο Πάγο, πλην όμως μόνο στο σκέλος εκείνο που αφορούσε το σκεπτικό περί τη διαχείριση των 600 δισ. ευρώ από τον Σώρρα. Καθώς το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και έχει παρέλθει η προθεσμία της έφεσης υπέρ του νόμου, καμία αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

«Έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και ανεξάρτητα αν έγινε δεκτή η αναίρεση δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, άρα δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής αξιολόγησής τους, αφού δεν είναι πλέον κατηγορούμενοι. Ζητώ να κηρυχθεί απαράδεκτη η παρούσα διαδικασία εναντίον τους» είπε ο εισαγγελέας. 

«Κηρύσσεται απαράδεκτη η συζήτηση και παραπέμπεται η δικογραφία στην εισαγγελία για τα νόμιμα» ανακοίνωσε ο προεδρος. 

Το σόου απο τους οπαδούς του Σώρρα 

Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «άξιοι» στο δικαστή και τον εισαγγελέα. 

Με τον ίδιο τρόπο αντέδρασε και ο κόσμος που βρισκόταν έξω από το κτίριο, φωνάζοντας «εμπρός Αρτέμη Σώρρα να πάρουμε τη χώρα» και «άκουσε Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει».

Ακολούθησε μάλιστα ομιλία (από το συνήγορο του Σώρρα), με τους συγκεντρωμένους να εκφωνούν τον όρκο στην ένωση του Σώρρα και να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Ελευθερία Κόλλια

Πηγή: news.in.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *