Κοντά σε χαμηλό διμήνου οι ευρωπαϊκές μετοχές

Κοντά σε χαμηλό διμήνου βρίσκονται οι ευρωπαϊκές μετοχές, οδεύοντας στη έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση απωλειών, εν μέσω της ενίσχυσης του ευρώ και της πτώσης των μετοχών εμπορευμάτων.

Γύρω στις 15.00 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρούσε 0,84% στις 380,61 μονάδες, με τους κλάδους των πρώτων υλών, της τεχνολογίας και του πετρελαίου και αερίου να καταγράφουν λίγη ώρα νωρίτερα τις μεγαλύτερες απώλειες.  

Οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας και του μεταλλευτικού κλάδου πλήττονται απο την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, μετά την απρόσμενη αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης.  

Και οι τιμές του χαλκού υποχωρούσαν, μετά από απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική δραστηριότητα και τις πωλήσεις κατοικιών στην Κίνα, που προκάλεσαν ανησυχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης σημείωνε πτώση 0,51% στις στις 7.376,63 μονάδες, όπως και ο DAX στη Φρανφκούρτη (που διαθέτει εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό), ο οποίος κατέγραφε απώλειες 1,08% στις 12.892,93, λόγω της ενίσχυσης του ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα κινούνταν ανοδικά έναντι του δολαρίου και διαμορφωνόταν στα 1,1842 δολ. 

Και ο CAC στο Παρίσι υποχωρούσε 0,48% στις 5.290,06 μονάδες, όμως η μετοχή της Airbus εξακολούσε να σημειώνει σημαντική άνοδο, καθώς ο επενδυτής και πρωτοπόρος της αεροπορίας Μπιλ Φράνκε προχώρησε σε παραγγελία ύψους 49,5 δισ. δολαρίων για την αγορά 430 αεροσκαφών Α320neo της Airbus.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *