Λάδι στη φωτιά από προκλητικές δηλώσεις του Εντι Ράμα

Λάδι στη φωτιά στις έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτες σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας βάζει ξανά ο Εντι Ράμα. Ο αλβανός πρωθυπουργός, ο οποίος είχε αποκαλέσει τρελό τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, την ημέρα της κηδείας του προέβη σε προκλητικές δηλώσεις. Κι ενώ η Αθήνα επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, παρά τη δολοφονία του 35χρονου από τους αλβανούς κομάντος, ο Ράμα συνεχίζει τα αρνητικά σχόλια.

Οπως έγινε γνωστό, Αλβανός  έγραψε στον πρωθυπουργός Ράμα στο Facebook, για την κηδεία χθες στους Βουλιαράτες ότι «ήρθαν οι Έλληνες και μας προκάλεσαν και ζητά από τον Π/Θ να “τους βάλει στη θέση τους”». Πολίτης: Παρεμβείτε διότι ντροπιαστήκαμε, έρχονται οι Έλληνες και μας προκαλούν, βάλτε τους στη θέση τους και δείξτε τους τις αξίες μας.

Και ο Ράμα απαντά: Οι αξίες μας είναι ακριβώς εκείνες που κακώς κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Εκείνος που ήρθε να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και έφυγε.

Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου. Και εσείς όμως μην χρησιμοποιείτε τον όρο «Greku» διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν τη λέξη «shqiptari!». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της Μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι «greku», αλλά πολίτες της Αλβανίας. Μην ανησυχείτε, η Αλβανία δεν «ντροπιάζεται» από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και φωνάζουν σαν κοράκια. Άθλιοι που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται, και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια».

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… tanea.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *