Μουσείο μπλιαχ!

ΚΟΣΜΟΣ

Μουσείο μπλιαχ!




<!–// –>

❱❱ Βρίσκεται στο Μάλμε της Σουηδίας και θα ανοίξει τις πύλες του την Τετάρτη για όσους διαθέτουν γερό στομάχι

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σαπισμένο κρέας καρχαρία, μαγειρεμένο πέος ταύρου, βραστά αβγά με μισοαναπτυγμένο κοτόπουλο στο εσωτερικό είναι μόνο μερικές από τις «λιχουδιές» που εκτίθενται σε θεματικό μουσείο του Μάλμε.
Πρόκειται για πιάτα τα οποία είναι περιζήτητα σε περιοχές του πλανήτη μας, όμως κάνουν πολλούς ανθρώπους να αηδιάζουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα επέλεξε το Μουσείο Αηδιαστικών Φαγητών, το οποίο ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη. Οι υπεύθυνοί του διαβεβαιώνουν στο BBC ότι όλα τα πιάτα είναι πραγματικά, επισημαίνοντας ότι στόχος τους είναι να δείξουν ότι η γραμμή που διαχωρίζει τη «νοστιμιά» από το «αηδιαστικό» είναι πολύ λεπτή και η έννοιά τους διαφέρει από λαό σε λαό.

Συνολικά στο μουσείο, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για τρεις μήνες και στη συνέχεια θα «μετακομίσει» στη Γερμανία, στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στις ΗΠΑ, υπάρχουν 80 εκθέματα, πολλά από τα οποία μαγειρεύονται την ίδια ημέρα.
Ανάμεσά τους είναι το τυρί Κασού Μαρτζιού από τη Σαρδηνία, που περιέχει ζωντανά σκουλήκια, αλλά και πέος ταύρου, το οποίο τρώγεται σε περιοχές της Κίνας. Το μπαλούτ έρχεται από τις Φιλιππίνες και δεν είναι τίποτε άλλο από βραστό αβγό με σχηματισμένο ήδη το έμβρυο στο εσωτερικό του, ενώ από την Καμπότζη προέρχεται πιάτο με τηγανιτές ταραντούλες.

Η Ταϊλάνδη συνεισφέρει στην πανδαισία των αηδιαστικών φαγητών με ένα φρούτο, το ντούριαν, το οποίο βρομάει τόσο πολύ, που έχει απαγορευτεί σε μέσα μεταφοράς και ξενοδοχεία στην νοτιοανατολική Ασία. Η Νότια Κορέα, από την άλλη, «στέλνει» το φημισμένο κρασί της με νεκρά μωρά ποντίκια σε κάθε μπουκάλα.
Το χάγκις της Σκοτίας μυρίζει υπέροχα, αλλά είναι φτιαγμένο από συκώτι, καρδιά, πνευμόνια αρνιού και βρόμη μαγειρεμένα στο στομάχι του αρνιού.

Αντίθετα μια παστή ρέγκα από τη Σουηδία βρομάει τόσο πολύ, που οι υπεύθυνοι εκθέτουν μόνο κονσέρβα της, την οποία απαγορεύουν να ανοιχτεί. Για την άσχημη μυρωδιά τους ξεχωρίζουν επίσης και κάποια γαλλικά τυριά.

Από τη Ρωσία το μουσείο εκθέτει ξινισμένο γάλα φοράδας, ενώ από τις ΗΠΑ μια μπίρα φτιαγμένη με φλούδα του φυτού σάσαφρον καθώς και πολλά δείγματα… fast food. Τέλος η Ισλανδία «έστειλε» το Χάκαρλ, που δεν είναι άλλο από σαπισμένο κρέας καρχαρία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… espressonews.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *