Μπλόκαρε την χρηματοδότηση της αγοράς η πρόεδρος της Αναπτυξιακής τράπεζας

Το κατόρθωμά της πρώην εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ αφορά το ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Πρωτοφανής έλλειψη επαγγελματισμού και προφανώς τεχνογνωσίας από την Αθηνά Χατζηπέτρου  πρώην εκλεκτή του  ΣΥΡΙΖΑ που την είχε τοποθετήσει Πρόεδρο του ΤΑΠΑ και πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό Τσακίρη στην προεδρία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ο υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης

Το κατόρθωμά της Αθηνάς Χατζηπέτρου σχετίζεται με το ΤΕΠΙΧ ΙΙ.  Στην ΕΑΤ που χειρίζεται  το σχετικό πρόγραμμα έχουν συσσωρευθεί πολλές χιλιάδες αιτήσεις εγκεκριμένων από τις εμπορικές τράπεζες, τα οποία δεν μπορούν να ικανοποιηθούν καθώς η Αθηνά Χατζηπέτρου δεν ενημέρωσε ποτέ τις τράπεζες για την ύπαρξη διαθεσίμων, ούτε βεβαίως προνόησε να έχει διαθέσιμα! Για να  βγάλει τις ευθύνες από πάνω της επιχειρεί δε κατόπιν εορτής, να μεταφέρει την ευθύνη στις τράπεζες επικαλούμενη αποστολή εσφαλμένων στοιχείων από αυτές.

Η ανεπάρκεια της  δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις επιχειρήσεις που πήραν έγκριση για δάνειο και τωρα εξαιτίας της Αθηνάς Χατζηπέτρου κινδυνεύουν να μην το εισπράξουν. Για να καλύψει την προβληματική λειτουργία της έστειλε επιστολή, την περασμένη Πέμπτη  στις τράπεζες με την οποία  τους ζητά να μην στείλουν τις εγκρίσεις που έκαναν  στην ΕΑΤ ή να τις διορθώσουν γιατί είναι λάθος τα στοιχεία.

Παράλληλα για να διορθώσει το πρόβλημα εκ των υστέρων, με το κόψιμο των δανείων που είχαν εγκρίνει οι τράπεζες έδωσε εντολή σε κομμάτι του προσωπικού να δουλέψει την αργία που ακολουθεί. Η τακτική της προέδρου έχει κάνει έξαλλους χιλιάδες υποψήφιους  δανειολήπτες που περίμεναν τη χρηματοδότηση αλλά και  στελέχη των τραπεζών που  κινδυνεύουν  να  εκτεθούν  σε πελάτες,  τους οποίους ενημέρωσαν ότι τα δάνεια τους εγκρίθηκαν και τώρα δεν πρόκειται να τα πάρουν.

Τα όσα  έχουν γίνει με τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. δεν εκθέτουν μόνο την κ. προέδρο  που καταφέρνει να επιβιώνει με  όλες  τις  καταστάσεις. Εκθέτουν τον Γ. Τσακίρη που προΐσταται πολιτικά στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, ο οποίος μπήκε στη κυβέρνηση ώς τεχνοκράτης αλλά από ότι φαίνεται δεν δικαιολογεί αυτό το  χαρακτηριστικό. Πέρα όμως από τον Τσακίρη και την Χατζηπέτρου οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να περιορίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, να κρατήσει όρθια την αγορά.

Θα επανέλθουμε…

The post Μπλόκαρε την χρηματοδότηση της αγοράς η πρόεδρος της Αναπτυξιακής τράπεζας appeared first on Fimotro.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… fimotro.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *