Νέα Υόρκη: Σπίτι του με άδεια άνευ αποδοχών ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο

Η Νέα Υόρκη έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης είναι και οικονομικές και δεν αφήνουν ανέγγιχτο ούτε τον δήμαρχο, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Με τη Νέα Υόρκη να πλήττεται οικονομικά, ο ίδιος ο δήμαρχος αλλά και το προσωπικό του γραφείου του, υποχρεώνονται σε άδεια άνευ αποδοχών, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιούργησε η πανδημία.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του ντε Μπλάζιο, θα πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για μία εβδομάδα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος την Τετάρτη (16.09.2020).

Η πανδημία του νέου κορονοϊού επέφερε στην Νέα Υόρκη ζημίες ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα και οδήγησε σε περικοπές ύψους 7 δισεκατομμυρίων $ στον ετήσιο προϋπολογισμό της αμερικανικής μεγαλούπολης, εξήγησε ο ντε Μπλάζιο σε δημοσιογράφους.

Με τις άδειες άνευ αποδοχών θα εξοικονομηθεί περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια, είπε ο δήμαρχος, ο οποίος, σύμφωνα με τους “New York Times”, σκοπεύει να εργαστεί το διάστημα της άδειάς του.

“Ήταν μια απόφαση που δεν έλαβα ελαφρά τη καρδία”, επισήμανε στις δηλώσεις του.

“Το να πρέπει να το κάνω αυτό είναι επώδυνο για εκείνους και τις οικογένειές τους, όμως είναι το σωστό σε αυτήν τη στιγμή της ιστορίας”.

Με τις άδειες άνευ αποδοχών και άλλες μειώσεις δαπανών, ο προϋπολογισμός του γραφείου του δημάρχου αυτό το φορολογικό έτος θα είναι 12% μικρότερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο, τόνισε ο ντε Μπλάζιο.

Από το μέτρο θα πληγούν 495 εργαζόμενοι, γράφουν οι “New York Times”.

Ο ντε Μπλάζιο έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να απολύσει 22.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε δημοτικές υπηρεσίες, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τη μείωση των δαπανών στις διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Νέα Υόρκη: Σπίτι του με άδεια άνευ αποδοχών ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… newsit.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *