Οι προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου στον Σταθάκη για τα αυθαίρετα

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το απόγευμα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου, στη Λότζια.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκε, κυρίως, ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα, για τον οποίο από πλευράς δημοτικής αρχής έγιναν στον υπουργό ορισμένες προτάσεις.

  • Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να ενταχθούν στο νέο νόμο, ανεξαρτήτως εξ΄ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας (ως κάτοχοι ή νομείς).
  • Τα πρόστιμα διατήρησης και ανέγερσης που έχουν επιβληθεί έως τις 03-11-2017 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου), να βεβαιωθούν με την αναλογία που είχαν έως τότε (50% στους Δήμους και 50% στο Πράσινο Ταμείο) και όχι με την καινούργια (25% στους Δήμους, 25% στο Παρατηρητήριο και 50% στο Πράσινο Ταμείο).
  • Να ενισχυθεί η στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης.
  • Να χρηματοδοτηθεί η σύνταξη στατικών μελετών για τις σχολικές μονάδες.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλα Αρχοντάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταθάκης βρέθηκε στο Ηράκλειο ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης με θέμα «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος – Προοπτική και ζητήματα εφαρμογής του νέου νόμου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Ο κ. Σταθάκης επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα με τις εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες δεν μπορεί να επιλυθεί, διότι ένα νομοσχέδιο για τη χωροταξία ή την πολεοδομία δεν μπορεί να εμπλακεί σε θέματα τα οποία ανήκουν στον αστικό κώδικα και σε θέματα ιδιοκτησίας, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε εμπλοκή του νομοσχεδίου με τα ιδιοκτησιακά, θα οδηγούσε στην πτώση του.

Πηγή: efsyn.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *