Ο Σαμαράς μετά τον πατέρα θέλει να φάει και τον γιό

Ο Σαμαράς μετά τον πατέρα θέλει να φάει και τον γιό


«Ροκανίζει» τον Κυριάκο ο τέως πρωθυπουργός – Τον κατηγορεί ότι η αντιπολίτευση που κάνει η ΝΔ δεν είναι αποτελεσματική (με εξωγήινους κ.λπ.) και έτσι δεν μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα

Του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μοιραίος άνθρωπος για την οικογένεια Μητσοτάκη. Είναι αυτός που ανέλαβε εργολαβικά να ρίξει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από την κυβέρνηση, οργανώνοντας την αποστασία βουλευτών της ΝΔ. Τώρα άρχισε πάλι τα Καλαματιανά κόλπα, επιχειρώντας να υπονομεύσει και στη συνέχεια να ανατρέψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Γεννημένος συνωμότης και άφιλος, ο Αντώνης Σαμαράς, έχει αναλάβει να παίξει το βρόμικο παιχνίδι αποδόμησης του Κυριάκου. Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα μακροημερεύσει στη ΝΔ, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται το βρόμικο παιχνίδι του Καλαματιανού και δεν αποκλείεται σύντομα να τον αποκεφαλίσει, όπως του προτείνουν οι στενοί του συνεργάτες. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται ο Σαμαράς να προκαλέσει για μια ακόμα φορά εξελίξεις στη συντηρητική παράταξη.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν και όποτε αμφισβητηθεί αυτό θα γίνει από τον Αντώνη Σαμαρά» είχε πει σε ανύποπτη στιγμή κορυφαίος παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν με σαφή τρόπο ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα τραβήξει, όταν έρθει η ώρα, το χαλί κάτω από τα πόδια του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά τις δημοσκοπικές πρωτιές που καταγράφουν διάφορες εταιρείες και προβάλλονται με ιδιαίτερο ζήλο από πολλά φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, εμφανίζει σημάδια έντονου διχασμού. Η κατάσταση θυμίζει έντονα την περίοδο της προεδρίας του Μιλτιάδη Έβερτ, όταν η αμφισβήτηση ήταν κυρίαρχη για τον τότε πρόεδρο της ΝΔ σε όλο το κομματικό σύστημα, ενώ ο Αντ. Σαμαράς κινείται όπως κινούνταν κυρίως το 1992, πριν ανατρέψει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η ιστορία με το νομοσχέδιο για την αναγνώριση φύλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Μεσσήνιο πολιτικό και οι πολιτικοί του «οπλαρχηγοί» ζώθηκαν τα… φυσεκλίκια και πήραν τα διαδικτυακά όπλα, στοχεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω του φιλικού site Αntinews.

Η αποδόμηση του προέδρου της ΝΔ είναι χαρακτηριστική και γίνεται με ιδεολογικά επιχειρήματα και εντός ενός θεωρητικού πλαισίου που ανέκαθεν υποστήριζε ο Αντ. Σαμαράς. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφιταλαντεύτηκε μέχρι να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ αρχικά είχε κλείσει το μάτι στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ, προκαλώντας την οργή της Εκκλησίας και των δεξιών ψηφοφόρων, έδωσε την αφορμή στο μηχανισμό του πρώην προέδρου της ΝΔ να υψώσει το λάβαρο της αντίστασης.

 

Τα πυρά του σαμαρικού Antinews

Ο αρθρογράφος του Antinews που λέγεται ότι είναι και τακτικός συνομιλητής του Αντ. Σαμαρά, διερωτάται τι έμεινε από όλον αυτόν τον χαμό στη Βουλή για την αλλαγή φύλου και αφού διαπιστώνει την διάσπαση της Κεντροαριστεράς, σημειώνει: «και η ΝΔ ούτε που ξέρουμε τι είδους ταυτότητα έχει κι αν πρέπει να κάνει κι αυτή φυλομετάβαση για να βγάλει τα απωθημένα της;».

Με αρκετή δόση ειρωνείας ο συνομιλητής του Αντ. Σαμαρά μας ενημερώνει –και όλο το δεξιό σύστημα και προφανώς και πολλούς ψηφοφόρους της ΝΔ– ότι αυτό που έμεινε είναι ο… εξωγήινος. «Όλη η Ελλάδα χθες μιλούσε για τον εξωγήινο του Κυριάκου, στα social media στήθηκε ένα απίστευτο πάρτι, με αστεία, φωτογραφίες, βρισιές αλλά και αναρτήσεις του τύπου «τι είπε πάλι το παιδί»» υπογραμμίζει και μεταξύ άλλων επισημαίνει το επικοινωνιακό Βατερλό που υπέστη η ΝΔ, η οποία για μία κόμη φορά απογοήτευσε τον κόσμο, καθώς σύρθηκε και εγκλωβίστηκε στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο, το σάιτ προβάλλει το επιχείρημα που έλεγαν και αρκετοί βουλευτές και σαμαρικοί και καραμανλικοί στο καφενείο της Βουλής, ότι «σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Antinews, εντός της Βουλής υπήρξε παγωμάρα στους βουλευτές της ΝΔ και ένα μεγάλο μέρος τους άρχισε ήδη να αναρωτιέται αν το κόμμα μπορεί με τέτοιες εμφανίσεις, να χτυπήσει στα ίσα τον Τσίπρα».

«Η οργή για την στρατηγική του Κυρ. Μητσοτάκη ξεχειλίζει μεταξύ των σαμαρικών βουλευτών και στελεχών που λένε ότι δεν θα αναστήσουμε τους πεθαμένους Συριζαίους με τις γκάφες που κάνουμε» και συμπληρώνουν: «Δεν θα κάνουμε ξανά μάγκα τον Τσίπρα επειδή δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι κόμμα είμαστε κι αν θέλουμε να διώξουμε τη δεξιά και να μείνουμε με τους μεσαιοχωρίτες».

Και προειδοποιούν την ηγεσία, ότι αυτή η εικόνα θα αποτυπωθεί σύντομα στις δημοσκοπήσεις και όσο το μήνυμα της ΝΔ θολώνει και όσο δεν περνά στον κόσμο, τόσο αυτός θα απογοητεύεται. «Και τους προειδοποιούμε: Πάρτε αλλιώς το τιμόνι σύντροφοι. Κλίνατε επί δεξιά γιατί σας πήρανε φαλάγγι οι αριστεροί» λένε.

 

To χτύπημα Καραχάλιου

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης και από τον πρώην γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Νίκο Καραχάλιο για τις επιλογές του που έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ την επομένη του προσυνεδρίου της περασμένης Κυριακής στη Νίκαια. Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο είναι ότι την επιστολή ανέδειξε πρώτο το Antinews, παρά το γεγονός ότι ο Ν. Καραχάλιος είναι στενός φίλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο Ν. Καραχάλιος που το 2007 είχε εξελιχθεί ατύπως σε Νο3 της ΝΔ και θεωρείται «καραμανλικός» κατακεραύνωσε τον πρόεδρο του κόμματος με τις εξής αναφορές: «Κοιτάζοντας προσεκτικά το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων και διαβάζοντας με προσοχή τα ποιοτικά τους στοιχεία, παρατηρώ ότι η ΝΔ όχι μόνο έχει «ταβανιάσει» και έχει… «κολλήσει» σε ένα ποσοστό γύρω στο 28% (ίσως όχι τυχαία ίσο με το ποσοστό που πήρε στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές δύο φορές με τον Αντώνη Σαμαρά τον Ιούνιο του ‘12 και τον Γενάρη του ‘15 και μία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον Σεπτέμβριο του ‘15), αλλά σημειώνει μία ελαφρά κάμψη, την ώρα που ο «μεγάλος εχθρός», ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει εμφανή σημάδια ανάκαμψης, μειώνοντας σε μονοψήφια τη «θηριώδη» διαφορά που μας χώριζε όλο αυτό το διάστημα».

 

Η ειρωνεία για Σπυράκη – Θεοδωρικάκο

Ο Ν. Καραχάλιος, απηχώντας τις απόψεις πολλών στη ΝΔ που δεν μιλάνε και έχουν επιλέξει την αποστασιοποίηση, καθώς το η σημερινή ηγεσία τους έχει ξεγραμμένους, επιτίθεται ευθέως στον Τάκη Θεοδωρικάκο και την νέα εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη. «Γιατί δεν κάνεις Πρόεδρε το απλό: 2 σε 1. Να τοποθετήσεις στην επικοινωνία δίπλα στη συστημική δημοσιογράφο του MEGA, τον καλοπληρωμένο δημοσκόπο του MEGA, που θήτευσαν δίπλα στον Γιάννη Πρετεντέρη και ως Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου. Ποιός γνωρίζει καλύτερα τη στρατηγική από τον Τάκη που την εισηγείται; Κανείς! Μπορεί ο Τάκης να σου το αρνηθεί για να μη φθαρεί; Όχι! Έτσι θα γλιτώσεις και από το καθημερινό βάσανο κάθε Προέδρου που ονομάζεται «Πρωινός Καφές», αφού «Τάκης θα κερνάει και Μαρία θα πίνει»! Επίσης ποιό καλύτερο δίδυμο από το Μαρία / Τάκης για να υπηρετήσει το άνοιγμα στο Κέντρο, αφού και οι δύο γνωρίζουν όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ -ο Τάκης μάλιστα ως διευθυντής του γραφείου του Κώστα Λαλιώτη – αλλά έχουν τεχνογνωσία που φθάνει μέχρι την Κομμουνιστική Αριστερά, καθώς διετέλεσαν αντίστοιχα γραμματέας της ΚΝΕ και μέλος της ΠΑΣΠ» έγραψε μεταξύ άλλων ο άλλοτε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή.

 

Καμπανάκι καραμανλικών

Πολλά πυρά δέχεται η ηγεσία της ΝΔ και από τους καραμανλικούς, μέσω και φιλικών αρθρογράφων, όπως ο Μανώλης Κοττάκης που ανήκει στο χώρο της καραμανλικής κεντροδεξιάς. Ο έμπειρος αρθρογράφος της εφημερίδας «Δημοκρατία» Μανώλης Κοττάκης θεωρεί ότι η μείζων είδηση του ανασχηματισμού είναι η υποβάθμιση του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη, από τον οποίο αφαιρέθηκε το χαρτοφυλάκιο του τομέα Άμυνας. «Στην πραγματικότητα, με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο κ. Γεωργιάδης έθεσε στον κ. Μητσοτάκη κατ’ ουσίαν το ερώτημα «ποιος είναι ο αρχηγός;», αμφισβητώντας την εντολή 400.000 νεοδημοκρατών. Ως αναμενόταν, ο κ. Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι, όπως κάθε ηγέτης που αμφισβητείται, αφαίρεσε τον Τομέα Άμυνας από τον αντιπρόεδρο (ο οποίος απαξίωσε να παραστεί στο προσυνέδριο της Νίκαιας) και απάντησε στον κ. Γεωργιάδη: «Αρχηγός είμαι εγώ». Και αν τυχόν προκληθεί, δεν θα διστάσει να καταργήσει τη θέση του αντιπροέδρου» έγραψε ο Μ. Κοττάκης.

Ο Αδ. Γεωργιάδης βέβαια διέψευσε πως απείλησε με παραίτηση, ότι έσυρε τον Κυρ. Μητσοτάκη προς το όχι και εμμένει ότι έχει άριστες σχέσεις με τον άλλο αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και τον Β. Κικίλια. Παράλληλα, θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αποπομπή του, ανεβάζοντας στο twitter φωτογραφία με τον έτερο αντιπρόεδρο. «Με τον φίλο μου, πάνω απ’ όλα, Κωστή Χατζηδάκη σχολιάζουμε γελώντας τα σημερινά πρωτοσέλιδα περί ανταρσίας μου…» έγραψε, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη… χαρά του για την αντικατάστασή του.

«Αν θέλουμε τον πιστεύουμε» έγραψε ακόμα και η φιλική προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, εφημερίδα «Καθημερινή» σχολιάζοντας και την απουσία του από το πρώτο προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια.

 

Η παραίτηση Θεοδωρικάκου

Υπό παραίτηση ήταν έως την περασμένη Παρασκευή ο Τάκης Θεοδωρικάκος που έμαθε τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο από την Κίνα, όπου βρισκόταν καλεσμένος του Πανεπιστημίου της Σανγκάης. Ο στενός σύμβουλος στρατηγικής του Κυρ. Μητσοτάκη δεν είδε με καλό μάτι τις αλλαγές στο εσωτερικό της ΝΔ και κυρίως την αντικατάσταση του Β. Κικίλια από την Μαρία Σπυράκη. Οι σχέσεις Θεοδωρικάκου – Μητσοτάκη έχουν διαταραχθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς ο γνωστός επικοινωνιολόγος από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ της καταψήφισης του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Και δεν ήταν μόνο η Σπυράκη που προκάλεσε ένταση, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει πλέον το πολυπληθέστερο επικοινωνιακό επιτελείο για κόμμα εξουσίας από τη μεταπολίτευση. Η δημοσιογράφος και πρώην σκληρό στέλεχος της ΠΑΣΠ έχει θητεύσει και πάλι στην ίδια θέση, επί Αντώνη Σαμαρά –δεν συνδέεται πλέον στενά με τον πρώην Πρωθυπουργό- θα παραμείνει και στην Ευρωβουλή, διατηρώντας ταυτόχρονα, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τον μισθό των 8.500 ευρώ τον μήνα. Το γεγονός ότι για ηθικούς λόγους, διότι ασυμβίβαστο δεν υπάρχει, επιλέγει να κρατήσει την έδρα, αντί να παραιτηθεί, έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στο εσωκομματικό σύστημα της Ν.Δ.

Εκτός από την πασοκογενή Μαρία Σπυράκη, διευθυντής του γραφείου τύπου ανέλαβε ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής», Κωνσταντίνος Ζούλας, ενώ αναπληρωτής του είναι ο Γιώργος Κοντογιάννης. Η Κύρα Κάπη παραμένει επίσης ως αναπληρώτρια, ενώ ορίστηκαν δύο νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου Σπύρος Σταυρίδης και Νίκος Ρωμανός που σχηματίζουν τετράδα με τη Σοφία Ζαχαράκη και Κώστα Κυρανάκη που παρέμειναν. Παρών και ο Μακάριος Λαζαρίδης, που αναβαθμίζεται στο «στρατηγείο» της Ν.Δ., αναλαμβάνοντας σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου του κόμματος.

 

Η ενόχληση των καραμανλικών

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι οι καραμανλικοί για τα περισσότερα νέα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», του επίσημου think tank της ΝΔ. Οι καραμανλικοί υπενθυμίζουν τη σχέση ορισμένων εκ των νέων μελών με το εκσυγχρονιστικό ή ακόμη και το βαθύ ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα αναφέρονται μεταξύ άλλων στον πολιτικό φίλο του Ευάγγελου Βενιζέλου Θεόδωρο Πελαγίδη, τον καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη, καθώς και τον Γιώργο Πρεβελάκη που είχε στενές επαφές με το σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου.

Κριτική ασκείται και για την προχθεσινή κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να ανακοινώσει ένα εξωθεσμικό συμβούλιο 12 ατόμων (σ.σ. ο πρόεδρος της Ν.Δ. και οι 12 ‘‘ιδεολογικοί απόστολοι’’) που επί της ουσίας θα υποκαταστήσει την εκτελεστική γραμματεία. Είναι γνωστή η αλλεργία του Κυρ. Μητσοτάκη σε κάθε τι κομματικό, αλλά ουδείς ανέμενε, όπως λένε και καραμανλικοί και σαμαρικοί, να προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις, απαξίωσης του κομματικού οργανογράμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σε αυτό το συμβούλιο συμμετέχουν, καθηγητές και άνθρωποι της αγοράς: ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Τάσος Γ. Αναστασάτος, ο Κωνσταντίνος Γ. Αραβώσης, η Βίκυ Λοϊζου, η Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, η Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, ο Θοδωρής Πελαγίδης, ο Στέλιος Πέτσας, η Ρεβέκκα Πιτσίκα, η Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Χρήστος Χάλαρης, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Γιώργος Ζαββός. «Οι εκλογές δεν κερδίζονται με καλές σπουδές και από κολλεγιόπαιδα, αλλά από ανθρώπους της πιάτσας» έλεγαν γελώντας καραμανλικοί με μακρά εμπειρία.

Κατηγορία

Πηγή:
http://www.kontranews.gr/POLITIKE/305453-O-Samaras-meta-ton-patera-thelei-na-phaei-kai-ton-gio

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *