Πάιατ: Οι ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους για περαιτέρω ενθάρρυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα

Λίγα 24ωρα πριν ο Αλέξης Τσίπρας συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ τόνισε σε συνέντευξή του στην ελληνοαμερικανική εφημερίδα «Greek News» ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι επιτυχής εξαιτίας της στενής σχέσης μεταξύ ΗΠΑ- Ελλάδας και του πόσο στενά «τα συμφέροντά μας ευθυγραμμίζονται στις παγκόσμιες υποθέσεις».

Περιέγραψε την επίσκεψη ως ένα σύμβολο δέσμευσης για την υπάρχουσα εταιρική σχέση των δύο χωρών και μια ετοιμότητα για την περαιτέρω ενίσχυση της. Και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ κοιτάζουν τρόπους για περαιτέρω ενθάρρυνση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Για τη βάση της Σούδας είπε ότι οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν τρόπους για να καταστεί ενισχυμένη η χρήση αυτής της πλατφόρμας που ωφέλησε και τις δύο χώρες από την καθιέρωσή της το 1969.

«Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά τη σημασία της Σούδας για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», είπε ο Αμερικανός πρέσβης, διευκρινίζοντας ότι η βάση αντιπροσωπεύει μόνο έναν από τους πυλώνες της συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πηγή:
http://www.enikonomia.gr/timeliness/169093,paiat-oi-ipa-exetazoun-tropous-gia-peraitero-entharrynsi-ton-epen.html

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *