Πλειστηριασμοί: Τι συμφωνήθηκε με τους συμβολαιογράφους

Νομοθετική ρύθμιση για την τροποποίηση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών θα προωθήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων, στη διυπουργική συνάντηση με τη συμμετοχή των μελών του δ.σ. συμβολαιογραφικών συλλόγων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών «η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και σχηματίσθηκε κοινή πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών».

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε δηλώσει «τα βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, οι σύλλογοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή τους, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μετά τη διυπουργική σύσκεψη για το θέμα. Για κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων που τόνισε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε: 

  • Ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών, προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.
  • Συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία θα υποβάλλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών. Η λειτουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, καθώς και επιμέρους αιτήματα και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό της ψηφιακής υπογραφής υποψήφιων πλειοδοτών για τον έλεγχο της δικαιοπρακτικής τους ικανότητας, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της ως άνω ομάδας εργασίας.
  • Κατά τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29/11, αλλά και εφεξής, θα υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων  πλειστηριασμών από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη του δ.σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων και οι υπουργοί Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *