Ποτάμι: Ναι στις Πρέσπες, όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης

Να μη μιλούν για εμάς χωρίς εμάς καλεί το Ποτάμι όλους όσοι σχολιάζουν τη στάση που πρόκειται να κρατήσει απέναντι στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις και με μια μακροσκελή ανακοίνωση προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τη στάση που θα κρατήσει.

Στην ανακοίνωση τονίζει ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν υπενθυμίζοντας πως τον Ιούνιο του 2018 είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ. Ωστόσο επισημαίνει ότι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών θεωρώντας πως το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας πρέπει να κλείσει και η  πΓΔΜ πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι οι «μέρες είναι γκαστρωμένες» και ότι στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ του Κινήματος τις επόμενες ώρες όλα θα ξεκαθαρίζουν ακόμη περισσότερο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ώρες πολλαπλασιάζονται τα σενάρια – κάποια από αυτά ευφάνταστα – σχετικά με τη στάση του Ποταμιού στις εξελίξεις. Η αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το «Μακεδονικό» δημιουργούν όντως πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους υποθέσεις. Καλό θα είναι όμως οι υποθέσεις αυτές να εδράζονται και σε πραγματικά δεδομένα. Θεωρούμε χρήσιμο λοιπόν να θυμίσουμε τις δύο κύριες απαντήσεις του Κινήματός μας στα ερωτήματα των ημερών.
Τα υπόλοιπα, μετά τις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ώρες. «Οι μέρες είναι γκαστρωμένες» θα λέγαμε παραφράζοντας τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση;
Όχι. Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είμαστε στην αντιπολίτευση και αυτό δεν αλλάζει. Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικό κράτος. Το Ποτάμι ήδη έχει ψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2018 και θα ξανακάνει το ίδιο αν κατατεθεί ανάλογη πρόταση. Η θέση μας όπως διατυπώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Θεσσαλονίκη από τον επικεφαλής, είναι ξεκάθαρη: Αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία τότε η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… fimotro.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *