Πρεμιέρα με έκπτωση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Με ένα νέο δωράκι για όσους δεν χρησιμοποιούν σε μόνιμη βάση τις αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα ξεκινά από τη Δευτέρα η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Από αύριο σταματά η χρήση του χάρτινου εισιτηρίου και όσοι δεν προλαβαίνουν να τα χρησιμοποιήσουν σήμερα, πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την αντικατάστασή τους από «έξυπνα» εισιτήρια. 

Οι μπάρες, με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά από τις 20 του μηνός.

Ως χθες, με βάση τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, είχαν εκδοθεί 320.000 προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες έναντι 250.000 χάρτινων που είχαν αγοραστεί τον Οκτώβριο.

Η αρχή για τις κλειστές μπάρες θα ξεκινήσει από τη γραμμή του μετρό που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο, όπου λόγω της υψηλής τιμής του εισιτηρίου (10 ευρώ για απλή διαδρομή) είχαν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα με πλαστά κουπόνια. 

Οι επιβάτες που τις προμηθεύτηκαν, περιμένοντας με τις ώρες στις ουρές των εκδοτηρίων, πρέπει να γνωρίζουν ότι η πλαστική κάρτα έχει διάρκεια «ζωής» έως και δέκα χρόνια, ενώ για την ανανέωσή της δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν και πάλι, γιατί φορτώνονται με ευρώ από τα αυτόματα μηχανήματα του δικτύου και μέσω Internet. 

Εκκρεμότητες

Το τέλος εποχής για το χάρτινο εισιτήριο ξεκινά πάντως με αρκετές εκκρεμότητες

 Οσοι επιθυμούν να αποκτήσουν προσωποποιημένη κάρτα και δεν το έχουν κάνει οφείλουν να προσέλθουν στα εκδοτήρια, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εξακολουθεί να μην υπάρχει η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, καθώς ακόμη δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ειδικά για τον Νοέμβριο θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τον φάκελο με τα στοιχεία τους ώς τις 31/11 και να παραλάβουν την κάρτα τους με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση που επιθυμούν.   Οσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά εισιτήρια, που επαναφορτίζονται και έχουν διάρκεια ζωής έναν χρόνο, έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο προσφορές (οι οποίες θα ισχύουν από τις 20 Νοεμβρίου): 

◼ να αγοράσουν πακέτο έντεκα εισιτηρίων καταβάλλοντας 13,5 ευρώ, μειώνοντας έτσι το κόστος του απλού εισιτηρίου στο 1,23 ευρώ. 
◼ να προμηθευτούν πέντε εισιτήρια μαζί πληρώνοντας 6,5 ευρώ, που διαμορφώνει την τιμή για την απλή διαδρομή στο 1,3 ευρώ. 

 Επεκτείνεται και στους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου (φοιτητές, νέοι κάτω των 18, άτομα άνω των 65 κ.λπ.) η δυνατότητα αγοράς 11 εισιτηρίων προς 6 ευρώ, λαμβάνοντας δωρεάν ένα εισιτήριο.   Οσοι έχουν ήδη αγοράσει χάρτινα εισιτήρια οφείλουν να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) για να τα αντικαταστήσουν με ηλεκτρονικά. Αν ο αριθμός των εισιτηρίων δεν ξεπερνά τα 10, έχουν τη δυνατότητα να τα αλλάξουν και στα γραφεία της ΟΣΥ (Παρνασσού 10, Ρέντης). 

Προβλήματα αναμένεται να έχουν όσοι θέλουν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά εισιτήρια και χρησιμοποιούν το δίκτυο των λεωφορείων από περιοχές εκτός κέντρου.

Ώς τώρα έχουν εξασφαλιστεί μόνο 200 περιφερειακά σημεία πώλησης και γι’ αυτό πρέπει να φροντίσουν να τα αγοράσουν από πριν και να τα έχουν μαζί τους. 

Διευκρινίζεται από τον ΟΑΣΑ ότι για ένα μεγάλο διάστημα δίπλα από τις μπάρες εισόδου και εξόδου στο μετρό και τον Ηλεκτρικό θα υπάρχουν ανοιχτές πύλες και υπάλληλοι ώστε να διευκολυνθούν πολίτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Πηγή: efsyn.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *