ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δείτε αυτούς τους αριθμούς στο κινητό σας μην απαντήσετε!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δείτε αυτούς τους αριθμούς στο κινητό σας μην απαντήσετε!


Μεγάλη απάτη υπέρογκων χρεώσεων με κλήσεις και μηνύματα από το εξωτερικό

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  λόγω μεγάλης απάτης με κλήσεις και μηνύματα sms από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς, που στοχεύουν στην υπερβολική χρέωση ανυποψίαστων χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

Πρόκειται για αναπάντητες ή ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις (SPAM) από άγνωστους αριθμούς υψηλής χρέωσης του εξωτερικού, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύκτιες ώρες ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες.

Σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνδρομητές έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960 αντίστοιχα.

Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί τους κατόχους κινητών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής τους εξαπάτησης.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνεται στα υποψήφια θύματα:

  • να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες-ανεπιθύμητες κλήσεις και
  • να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος sms, προβαίνοντας στην άμεση διαγραφή αυτού, καθώς και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

 

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Κατηγορία

Πηγή:
http://www.kontranews.gr/KOINONIA/304897-PROSOCHE-An-deite-aytoys-toys-arithmoys-sto-kineto-sas-men-

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *