Πρόκληση εκτός ορίων: Οι Τούρκοι στήνουν στρατιωτικό φυλάκιο σε βραχονησίδα απέναντι από τα Ίμια

Όπως θα δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr οι φωτογραφίες στον τουρκικό Τύπο καταγράφουν έντονη δραστηριότητα, καθώς ο τουρκικός στρατός μεταφέρει με πλωτά μέσα υλικά από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) και την περιοχή Ντάτσα προς τη νησίδα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο τουρκικός στρατός θα φτιάξει παρατηρητήριο στην Τσαβούς, για να επιτηρεί αφενός τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις αλλά και τις ροές των προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν από τα τουρκικά παράλια προς την ελληνική πλευρά.

Όπως αναφέρει, εξάλλου, η «Cumhuriyet», το νέο παρατηρητήριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις αυτές των γειτόνων δεν φανερώνουν σε καμία περίπτωση διάθεση για αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς μετά το επεισόδιο στα Ίμια, αλλά και την παρουσία την Πέμπτη (15/02) της τουρκικής φρεγάτας «Barbaros» στ’ ανοιχτά του Καφηρέα, η Τουρκία φαίνεται πως επιχειρεί να προκαλέσει – πάση θυσία – μια γενικευμένη κρίση στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Διαβάστε σχετικά:

Πηγή: Newsbomb.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *