Σε τροχιά τεχνικής συμφωνίας

Οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται εφ’ όλης της ύλης με τις σημερινές επαφές να περιλαμβάνουν φορολογικά θέματα (αντικειμενικές αξίες και νέος ΕΝΦΙΑ). Έμφαση θα δοθεί στις προβλέψεις για την υπέρβαση του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα και τα χρηματοοικονομικά (λιγότερο για εξωδικαστικό συμβιβασμό και περισσότερο για Νόμο Κατσέλη). Tεχνική (Staff Level Sgreement – SLA) ώς το Σάββατο.

Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συζητήσεων, θα σταματήσουν οι επαφές και οι θεσμοί θα ετοιμάσουν ένα νέο προσχέδιο για το SLA, το οποίο θα αποστείλουν στην ελληνική πλευρά.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε μετά το πέρας των χθεσινών συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, ότι οι συζητήσεις «πάνε πολύ καλά…».

Η ίδια πηγή εκτίμησε πως δεν υπάρχει αμφιβολία, «θα έχουμε SLA το αργότερο ώς το Σάββατο», ενώ το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής θα κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές Ιουνίου και θα αποτελέσει μέρος του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Σημείωσε, επίσης, πως σε αυτό η φετινή ανάπτυξη τοποθετείται στο 2% με 2,1%.

Αναφερόμενος σε επιμέρους θέματα, δήλωσε ότι στα δημοσιονομικά υπάρχει μικρή απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών στις προβλέψεις για την υπέρβαση του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ στο ζήτημα των χρηματοπιστωτικών δεν συζητήθηκε το θέμα των φοροαπαλλαγών για την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds, ενώ συζητείται η παράταση στον ν. Κατσέλη και το «πόσο και πώς» σχετικά με την άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων εντάσσονται στον ν. Κατσέλη.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα συναντήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών για την Παρασκευή 18 Μαΐου διαμορφώνεται ως εξής:

  • 10:00 Φορολογικά
  • 11.00 Δημοσιονομική διαχείριση
  • 12:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον &  Αγορές Προϊόντων
  • 13:00 Εργασιακά
  • 16:00 Κοινωνική πρόνοια
  • 17:00 Χρηματοπιστωτικά
  • 19.00 Follow up Δημοσιονομικά

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *