Στα 260 εκατομμύρια ευρώ η προπαιδεία για 2011-2015

Σε διακόσια εξήντα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ο κύκλος εργασιών των ιδιωτικών φροντιστηρίων την πενταετία 2011-2015 σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε το Τμήμα Φορολογίας στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Εκατόν εικοσιδύο εκατομμύρια ευρώ είναι ο δηλωμένος στο Τμήμα Φορολογίας κύκλος εργασιών 389 φροντιστηρίων που έχουν φορολογικό φάκελο.

Τα υπόλοιπα εκατόν εικοσιοκτώ εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι είναι ο κύκλος εργασιών των υπολοίπων τετρακόσιων περίπου, ιδιωτικών φροντιστηρίων που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του υπουργείου Παιδείας αλλά δεν έχουν φορολογικό φάκελο.

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Φορολογίας ανέφερε ότι η φορολόγηση των 385 φροντιστηρίων ανέρχεται στο 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής είπε ότι ενώ οι γονείς καταβάλλουν κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την επιπρόσθετη μόρφωση των παιδιών τους και το κράτος καταβάλλει άλλο ένα δισεκατομμύριο ευρώ στη δημόσια Παιδεία κανείς δεν προβληματίζεται για την αναγκαία μεταρρύθμιση, αλλά κάποιοι αντιτίθενται σε μεταρρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης ή διορισμών και επιδιώκουν να κρατήσουν τα υφιστάμενα απαράδεκτα, όπως είπε, συστήματα.

Ο κύριος Χατζηγιάννης σχολίασε και  επικρίσεις ότι απέφυγε να συναντήσει ή να θέσει προς συζήτηση το θέμα των εκτάκτων εκπαιδευτικών με 30μηνη υπηρεσία. Είπε ότι θα ήταν ανήθικο να κάνει κάτι τέτοιο όταν είναι σε εξέλιξη εξετάσεις για το σύστημα διορισμών, αλλά και η προεκλογική περίοδος. Σημείωσε ότι το πρόβλημα των εκτάκτων εκπαιδευτικών πρέπει να συζητηθεί το συντομότερο, αλλά δε μπορεί η συζήτηση να γίνει υπό το καθεστώς εκβιασμού και εν μέσω προεκλογικής εκστρατεία, παραπέμποντας ουσιαστικά τη συζήτηση για μετά τις εκλογές.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου δήλωσε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής παραπέμπει το θέμα των εκτάκτων στις ελληνικές καλένδες ενώ, πρόσθεσε, για ευνόητους λόγους τα αποτελέσματα της περιπετειώδους εξέτασης θα ανακοινωθούν μετά τις προεδρικές εκλογές.

Πηγή : Νίκος Σχίζας

Πηγή: Riknews.com.cy

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *