Στην Ηλεία για τις εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης για τα προσφυγόπουλα του 1974, ο Αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ μετέβη στον Πύργο Ηλείας, όπου με διάφορες εκδηλώσεις τιμούνται οι οικογένειες που φιλοξένησαν προσφυγόπουλα του 1974. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, το Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε στο Οικοτροφείο «Αγία Φιλοθέη» της Μητροπόλεως Ηλείας ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο οποίος μίλησε για την ιστορία του Ιδρύματος και την προσφορά του στη νεολαία.

Έκανε επίσης  ειδική αναφορά στην άφιξη των παιδιών τον Σεπτέμβριο του 1974, καθώς έζησε, ως Πρωτοσύγκελλος,  όλο το γεγονός της απόφασης του μακαριστού Μητροπολίτου Αθανασίου να φιλοξενηθούν τα 415 προσφυγόπουλα από την Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, η φωτογραφία με το πλήθος των παιδιών τον Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο και τον εκπαιδευτικό Τάκη Χριστοδουλίδη που συνόδευσε τα παιδιά από το λιμάνι της Λεμεσού στον Πειραιά με καράβι, και από την Αθήνα στον Πύργο Ηλείας οδικώς, αποτελούσε την πιο συγκινητική στιγμή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συγκινημένος, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά για τη φιλοξενία των παιδιών μας το 1974, είπε ότι «δεν θα ξεχάσουμε ούτε εμείς ούτε οι πλέον ώριμοι άνδρες και γυναίκες αυτή την ευεργεσία».

Ο Αρχιεπίσκοπος  προσέφερε στη Διευθύντρια του Ιδρύματος εικόνισμα του Ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα και δώρα στις φοιτήτριες που φιλοξενούνται στη «Αγία Φιλοθέη».

Τέσσερα από τα τότε παιδιά που πήγαν στον Πύργο πήραν τον λόγο μίλησαν από το βήμα της εκδήλωσης, είναι ο Γιώργος Γεωργίου Βουλευτής του ΑΚΕΛ επαρχίας Λάρνακας, ο  Μιχάλης Μιχαήλ δημοσιογράφος, η  Νιόβη Κερκίδου και ο  Γιάννης Νικολαΐδης. Όλοι μίλησαν για τη φιλοξενία, τις εμπειρίες τους και ευχαρίστησαν για την ευεργεσία.

Πηγή: 24h.com.cy

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *