Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών ανατέθηκε η έρευνα για την “καυτή” συνομιλία Παππά – Μιωνή

Άρειος Πάγος

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών θα έχει την εποπτεία για την έρευνα για την μαγνητοφωνημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή που παρέδωσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπως και για τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που αποκάλυψαν πρόσφατα τα «Παραπολιτικά».

Αυτό ζήτησε με έγγραφο του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ιωάννη Μωραϊτάκη.

Ο κ. Πλιώτας ζητά ο κ. Μωραϊτάκης να έχει ο ίδιος, κατ΄εφαρμογή της σχετικής διάταξης του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εποπτεία των εισαγγελικών ερευνών για τις υποθέσεις, ώστε να ερευνηθούν προσηκόντως και προς όλες τις πλευρές τους .

click4more: Προκαταρκτική εξέταση για το ηχητικό Παππά – Μιωνή

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ορίζεται ότι : «Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη. Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

To άρθρο Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών ανατέθηκε η έρευνα για την “καυτή” συνομιλία Παππά – Μιωνή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… newsit.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *