Σ.Μαλάς: Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή

Δήλωση σχετικά με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους έκανε ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ.Σταύρος Μαλάς.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:

Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο δεν μπορεί να γίνει και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή. Γιατί είναι μια πράξη παράνομη και προκλητική. Γιατί ήταν μια πράξη της κατοχικής Τουρκίας με στόχο να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα του 1974. Γιατί είναι μια πράξη που στοχεύει στην εδραίωση της διχοτόμησης της πατρίδας μας αλλά και των δύο κοινοτήτων του κυπριακού λαού. Και αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθούμε.

Η Κύπρος είναι μια πατρίδα και οι Κύπριοι ένας λαός!
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε εντός και εκτός Κύπρου.
Αυτό είναι το μήνυμα ένθεν και εκείθεν του συρματοπλέγματος.

Θέλω επίσης με τη σημερινή ευκαιρία να στείλω το μήνυμα ότι εμείς υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία, την εδαφική της ακεραιότητα αλλά και την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως το κοινό σπίτι όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Για αυτό θα εργαστούμε για να τερματιστεί η τουρκική κατοχή και η διαίρεση.

Για αυτό θα εργαστούμε με συνέπεια και προσήλωση για να μετεξελιχθεί η πολιτειακή δομή της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο, σε διζωνικό-δικοινοτικό ομοσπονδιακό κράτος, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων.

Για αυτό εμείς παραμένουμε συνεπείς στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού και θα εργαστούμε, από την πρώτη μέρα της εκλογής μας, για την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στον Κρανς Μοντανά.

Δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με το διπλό έγκλημα του 1974, ούτε με το έγκλημα του 1983. Μόνη λύση είναι η λευτεριά και η επανένωση της Κύπρου και του λαού μας.

Πηγή: 24h.com.cy

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *