Τα βρήκαν κυβέρνηση – συμβολαιογράφοι για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Δημοσιεύθηκε: 15.11.2017 | 15:50

Προς συμφωνία οδεύουν οι συμβολαιογράφοι με την Κυβέρνηση για την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου.

Το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα, η οποία έλαβε χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης συμφωνήθηκαν τρία βασικά θέματα.

Προστασία των συμβολαιογράφων

Πρώτον, ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών, προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Επίσης, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία θα υποβάλλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών.

Η λειτουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, καθώς και επιμέρους αιτήματα και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό της ψηφιακής υπογραφής υποψήφιων πλειοδοτών για τον έλεγχο της δικαιοπρακτικής τους ικανότητας, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της ως άνω ομάδας εργασίας.

Και τρίτον συνφωνήθηκε ότι κατά τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29/11, αλλά και εφεξής, θα υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και σχηματίσθηκε κοινή πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών» αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πηγή: Newsit.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *