Την ενοποίηση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ανακοίνωσε ο Κ. Γαβρόγλου

Γαβρόγλου


Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε από την Κέρκυρα την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ύστερα από τη συναίνεση και τη συνεννόηση των επιτροπών που συστάθηκαν από μέλη των δύο ιδρυμάτων.

Όπως επεξήγησε ο υπουργός, η συγκεκριμένη συνένωση των δύο ιδρυμάτων είναι η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα, ενώ αναμένονται μέχρι το τέλος του έτος και άλλες συνενώσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν ενιαίες λύσεις για όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας μας, άρα επιδιώκουμε συνεννοήσεις μεταξύ των Ιδρυμάτων της χώρας μας. Η πολιτεία δεν πρόκειται να φέρει δικές της λύσεις αν δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση των ιδρυμάτων και του προσωπικού», διευκρίνισε ωστόσο ο κ. Γαβρόγλου.

Είπε ακόμη ότι από τη συνένωση δεν θα σημειωθούν απολύσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού, ούτε επιπτώσεις επί των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, αντιθέτως τα ιδρύματα που θα επιλέξουν να συνενωθούν θα υποστηριχθούν και οικονομικά.

Κατηγορία

Πηγή:
http://www.kontranews.gr/POLITIKE/305406-Ten-enopoiese-Ionioy-Panepistemioy-kai-TEI-Ionion-Neson-anakoinose-o-K-Gabrogloy

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *