Φοιτητικές εκλογές: Κοντά σε «αυτοδυναμία» η ΔΑΠ

Κοντά στην επίτευξη αυτοδυναμίας φαίνεται να βρίσκεται η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ καθώς προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών.

Με καταμετρημένες τις ψήφους του 60% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ προσεγγίζει περίπου το 49%.

Οι φοιτητικές κάλπες δείχνουν επίσης άνοδο της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, με ποσοστά περίπου στο 20%, ενώ ανοδική πορεία καταγράφεται και για τα ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση που πρόσκειται στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Πτώση εμφανίζει η ΠΑΣΠ, ενώ η παράταξη BLOCO που πρόσκειται  στον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται σε ποσοστά περί το 1%.

Σχολιάζοντας τη νίκη της ΔΑΠ,  ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι η παράταξη «διεκδίκησε για 32η χρονιά και κέρδισε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των φοιτητών της χώρας. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα: Η νέα γενιά πιστεύει στις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της προόδου και της Αριστείας, όλα όσα συνθέτουν δηλαδή το αξιακό οικοσύστημα της παράταξής μας και της ιστορικής μας νεολαίας».

Ο κ. Αυγενάκης σχολίασε ωστόσο και τα επεισόδια που σκίασαν σε κάποιες περιπτώσεις την εκλογική διαδικασία αναφέροντας: «Η αδιαφορία και η ανικανότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να διασφαλίσει τα αυτονόητα, είναι πρωτοφανής.  Σύντομα η χώρα θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα σέβεται και θα εφαρμόζει τον νόμο»

Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *