Χανιά: Καταγγελίες για παράνομες καταλήψεις σε δημοτικά αναψυκτήρια

Σε σοβαρές καταγγελίες για παράνομες καταλήψεις σε δημοτικά αναψυκτήρια σε Χρυσή Ακτή και Αγίους Αποστόλους προχώρησε ο αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Βλαχάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει νόμιμο δικαίωμα να βρίσκονται σε δημοτικά ακίνητα τα οποία έχουν παραχωρηθεί, κατά πλήρη κυριότητα, στον Δήμο Χανίων από τον ΕΟΤ.

Ο αντιδήμαρχος Χανίων ζήτησε τη λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία διοικητικής αποβολής των καταληψιών επιχειρηματιών.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Χανίων τόνισε σχετικά:

Σύμφωνα με το υπ’αριθμ. 21991/10-5-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών για τα μίσθια αναψυκτήρια ΑΚ8 και ΑΚ13 με μισθωτές τους Χ.Κ. και Π.Ν. παρεδόθησαν απο τους ίδιους τα κλειδιά στον Δήμο Χανίων.

Ο Χ.Κ. τα παρέδωσε στις 31-10-2017 και ο Π.Ν. στις 20-3-2018. Εν συνεχεία δημοπρατήθηκαν τα ανωτέρω αναψυκτήρια και με την υπ’αριθμ. 201/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής κατακυρώθηκαν στους μισθωτές. Εν συνεχεία άσκησε προσφυγή στον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ο Π.Ν. κατά της 201/2018 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία ακύρωσε εν μέρει ως μη νόμιμη την υπ’αριθμ. 201/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων και την κατακύρωση στους πλειοδότες για τα προκατασκευασμένα αναψυκτήρια ΑΚ8 και ΑΚ 13, για τους αναφερόμενους σε αυτήν λόγους.

Με το υπ’αριθμ. 21991/10-5-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι οι ανωτέρω μισθωτές παρέδωσαν τα κλειδιά στον Δήμο Χανίων, λειτουργούν εντελώς αυθαίρετα και καταχρηστικά σήμερα τα αναψυκτήρια.

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 21991/16-5-2018 γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρεται , ότι οι ανωτέρω, δεδομένης της άμεσης εκτελεστότητας των διοικητικών πράξεων κατά το άρθρο 244 του Ν. 3852/2010, καθ’όσον ακυρώθηκε ως προς αυτούς και συγκεκριμένα για τα αναψυκτήρια ΑΚ8 και ΑΚ13, η υπ’αριθμ. 201/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής, δυνάμει της υπ’αριθμ. 619/8-5-2018 απόφασης της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, χωρίς νόμιμο δικαίωμα βρίσκονται σε δημοτικό ακίνητο που έχει παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα στον Δήμο Χανίων απο τον ΕΟΤ. 

Εν συνεχεία αναφέρεται ότι θα πρέπει να αποφανθεί το δημοτικό συμβούλιο περί της λήψης απόφασης για την διοικητική αποβολή απο τα αναψυκτήρια ΑΚ8 και ΑΚ 13 ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων, όσον αφορά τους Χ.Κ. και Π.Ν. αλλά και κατά οποιουδήποτε τρίτου που αυτογνωμόνως έχει καταλάβει παράνομα τα ανωτέρω αναψυκτήρια και σε περίπτωση θετικής απόφασης να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος Χανίων να προβεί στην έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής.

Κατόπιν των ανωτέρω, καλείσθε να αποφασίσετε σχετικά.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *