Όλο το παρασκήνιο από την χθεσινή επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα

Οι προκλήσεις, οι απαντήσεις, τα ραβασάκια, οι αλλαγές το πρόγραμμα και οι αντιδράσεις

Χωρίς καμία επιφύλαξη ο Τούρκος Πρόεδρος λειτουργώντας βάσει σχεδίου, όπως πολλοί εκτιμούν άνοιξε τον ασκό του Αιόλου μιλώντας, εντός ελληνικού εδάφους, για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, έθιξε θέματα όπως το Κυπριακό, αλλά και θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Το παρασκήνιο της συγκεκριμένης επίσκεψης, που από ιστορική μετατράπηκε σε συγκρουσιακή, ήταν έντονο και αναδεικνύει τόσο τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του, σε πολιτικό επίπεδο, όσο και την προχειρότητα που τελικά συνόδευσε αυτή την πρόσκληση.  

Στο αεροδρόμιο

Με καλή διάθεση και κρατώντας το χέρι της Εμινέ ο Ερντογάν κατέβηκε τα σκαλιά του αεροσκάφους που τον μετέφερε και αφού αντάλλαξε χαιρετισμούς με τον Κοτζιά, επιβιβάστηκε στη θωρακισμένη του λιμουζίνα με κατεύθυνση το Σύνταγμα.  

Στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Με ένα εντυπωσιακό κατακόκκινο στεφάνι, ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε την διαφορά. Στο τελετουργικό τελέστηκε κανονικά, με τους Ευέλπιδες να ψάλουν τον Εθνικό μας Ύμνο και να αιφνιδιάζουν τον Τούρκο Πρόεδρο.  

Μέτρα ασφαλείας

Με 200 άτομα προσωπική φρουρά για τον ίδιο και την σύζυγό του Εμινέ, έφτασε στην Αθήνα ο Ερντογάν. Άνδρες της προσωπικής του φρουράς ήλεγχαν κάθε βήμα του Προέδρου, από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, μέχρι να καταλήξει το βράδυ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Η θωρακισμένη λιμουζίνα του που ήρθε από την Τουρκία, πρόκειται για ένα υπερσύχρονο υπερόπλο, το οποίο διαθέτει ακόμη και… εκτοξευτήρα. Το κέντρο της Αθήνας απροσπέλαστο και παντού έντονη η παρουσία αστυνομικών, αλλά και ακόμη και ελεύθερων σκοπευτών.  

Μονομαχίες με Παυλόπουλο και Τσίπρα

Βάσει του σχεδίου του ο Ερντογάν θέλησε να εμφανιστεί ως ο ισχυρός ηγέτης που εντός ελληνικού εδάφους θα έθετε θέμα τουρκικής μειονότητας και αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έδωσαν αποστομωτικές απαντήσεις στον Τούρκο Πρόεδρο.  

Τα «ραβασάκια»

Ο Ερντογάν πιάστηκε αδιάβαστος. Κατά την διάρκεια της υποδοχής του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον έντονο διάλογο που είχαν μεταξύ τους, ο Ερντογάν δέχτηκε προκλητικά, ραβασάκι από τον Τούρκο Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ραβασάκι όμως δέχτηκε και ο Τσίπρας όταν υποδέχθηκε τον Ερντογάν στο σαλόνι του Μεγάρου Μαξίμου, από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Η περίεργη αδιαθεσία της Εμινέ

Η ξαφνική αδιαθεσία της συζύγου του Τούρκου Προέδρου, έγινε αφορμή να γίνουν ανατροπές στο πρόγραμμά της. Ακύρωσε την επίσκεψή της στην Ακρόπολη, το γεύμα με την σύζυγο του Προκόπη Παυλόπουλου και αρκέστηκε να πιει τσάι με την Μπέττυ Μπαζιάνα στο ρουφ γκάρντεν του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.

Πλύνε – βάλε το συνολάκι

η Εμινέ Ερντογάν Με ένα ανοιχτόχρωμο παλτό και κίτρινο σύνολο σετ με τη μαντίλα έφτασε στην χώρα μας, η γυναίκα του Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ. Το συγκεκριμένο συνολάκι το φορούσε αι στην επίσκεψη της στην Κροατία και όταν δέχτηκε την Λόχαν .

Πηγή: Parapolitika.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *