COSMOTE HISTORY : Ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού

Την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με ανεξάντλητο ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ,  επισημαίνοντας πως στόχος του   Cosmote History είναι η ανάδειξη του πολιτισμού και η επαφή των συνδρομητών στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου . 

«Η υψηλή θέση που έχει κατακτήσει το κανάλι στην προτίμηση των τηλεθεατών, δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», είπε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου για τα δύο χρόνια λειτουργίας του καναλιού, ο κ. Τσαμάζ, σημειώνοντας πως «Για να δημιουργηθεί η συνδρομητική τηλεόραση του Ομίλου ΟΤΕ, η το Cosmote TV, απαιτήθηκαν επενδύσεις πάνω από 250 εκατ. ευρώ. Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικά assets του ομίλου και θα συνεχίσει να ενισχύεται, με νέες επενδύσεις» , για να προσθέσει ότι «το όραμά μας είναι να αποτελέσει την κληρονομιά του Ομίλου ΟΤΕ στη ελληνική κοινωνία, να γίνει παρακαταθήκη για τα παιδιά μας»

Συνεχίζοντας , ο πρόεδρος του Οργανισμού, διευκρίνισε πως το Cosmote History έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο, λόγω των μηνυμάτων και των συμβολισμών που δίνει στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, αναφέροντας πως στην πράξη το εγχείρημα αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο, ιδιαίτερα στο σκέλος της εύρεσης περιεχομένου, αλλά και να παραχθεί νέο και πρωτογενές υλικό , λέγοντας ότι «Κάποια περίοδο ήμουν ο μόνος που το πίστευα. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία συνεχίζεται ώστε οι παραγωγές να είναι ποιοτικές.

Θεωρούμε ότι ο χρόνος και η προσπάθεια άξιζαν τον κόπο μας», καθώς μέχρι σήμερα «βγήκαν στον αέρα» πάνω από 6.000 ώρες προγράμματος, 80% του οποίου είναι από Έλληνες , με 14 πρωτότυπες παραγωγές, συμπληρώνοντας ότι «Το Cosmote History , έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο δημιουργίας του και πλέον περνά στην φάση της ενηλικίωσης. Από φέτος, το πρόγραμμα του καναλιού εμπλουτίζεται σημαντικά, διατηρώντας πάντα τον ελληνικό προσανατολισμό του»,για να προσθέσει πως . «Όραμά μας είναι το Cosmote History , να γίνει η παρακαταθήκη του Ομίλου ΟΤΕ για τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό, σκοπεύουμε να θέσουμε τα ντοκιμαντέρ που έχουμε εξασφαλίσει για το πρόγραμμα του καναλιού, στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών»,

Καταλήγοντας ο κ. Τσαμάζ, επισήμανε πως «Η συνδρομητική μας τηλεόραση φτιάχτηκε για να αναπληρώσει τα έσοδα που χάνονταν από την κλασική τηλεφωνία. Σήμερα έχουμε καταφέρει να ισοσκελίσουμε τη δραστηριότητά αυτή. Δεν μας δίνει ακόμη κέρδη, αλλά βοηθάει πολύ στη διατήρηση των συνδρομητών του ομίλου» εξηγώντας ότι «Το 2016 είχαμε κλείσει με 500.000 συνδρομητές. Υπολογίσαμε ότι το 2017 θα είχαμε 600.000 συνδρομητές αλλά η φορολογία και οι επιβαρύνσεις ανέκοψαν την ανοδική τάση»

Να σημειωθεί πως στα δύο αυτά χρόνια, το Cosmote History έχει φέρει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή 24 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή Cosmote TV, έχει προβάλλει περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς παραγωγές για την Ελλάδα από κορυφαία δίκτυα και εταιρείες διανομής, όπως το National Geographic, το BBC, το ARTE France, το CBS, το PBS κ.ά.

Επίσης, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως το Πολεμικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το κανάλι έχει διασώσει, ψηφιοποιήσει και προβάλει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, σπάνια κινηματογραφικά αρχεία και υλικό μεγάλης ιστορικής αξίας.

Όσον αφορά το 2018, στο Cosmote History θα κάνουν πρεμιέρα πάνω από 40 νέες πρωτότυπες εκπομπές ντοκιμαντέρ, αλλά και συμπαραγωγές, ενώ από τις 14 Φεβρουαρίου, το κανάλι μεταδίδεται σε υψηλή ευκρίνεια. Μεταξύ άλλων, έρχονται η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αθωνική Πολιτεία» για την ιστορία των μοναστηριών και το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης των θησαυρών της Αθωνικής Πολιτείας που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Οι Θρύλοι των Γηπέδων» με πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα, η σειρά«Βιβλία και Βιβλιοθήκες», όλα σε παραγωγή Cosmote TV.

Από συμπαραγωγές, οι επόμενες πρεμιέρες περιλαμβάνουν τη σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: H δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδος» για την κρίσιμη δεκαετία που διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» για τον κορυφαίο έλληνα λογοτέχνη, «Τα Λάφυρα», για τις αρχαιότητες που έχουν κλαπεί από τη χώρα καταγωγής τους, κ.ά.

Συνολικά, το 2018 το Cosmote History HD θα φιλοξενήσει πάνω από 300 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού προγράμματος, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή   Cosmote TV, που καλύπτουν το 25% του νέου προγράμματος του καναλιού. Επίσης, το  Cosmote History HD θα αναλάβει την ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του εμβληματικού και πολυβραβευμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρου. Το αρχείο του δημιουργού περιλαμβάνει πάνω από 30 ταινίες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Πηγή: Vradini.gr

Δείτε!


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *