EUROBANK : Δυναμική συμμετοχή στο Trade Club Alliance

Την πεποίθηση ότι η ενεργή συμμετοχή της Eurobank, στη δυναμική και καινοτόμα συμμαχία του Trade Club Alliance αναβαθμίζει το ρόλο της τράπεζας , εξέφρασε ο αν. διευθύνων σύμβουλος   Κωνσταντίνος Βασιλείου, προσθέτοντας πως υπηρετεί με συνέπεια τη στρατηγική του ομίλου, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας στην προσπάθεια βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης.

«Η Eurobank, η πιο διεθνοποιημένη σήμερα ελληνική τράπεζα, οικοδομεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ισχυρές συμμαχίες με κορυφαίους ξένους χρηματοπιστωτικούς ομίλους και είναι σε θέση, να προσφέρει πρωτοποριακές επιλογές, σύγχρονα εργαλεία και καινοτόμες υπηρεσίες με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις», είπε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Βασιλείου, στη συνέντευξη τύπου στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας , παρουσία του επικεφαλής διεύθυνσης i-Services, Τομέα Global Transaction Banking Θάνου Ντάφλου,  του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Φωκίων Καραβία,   του προέδρου του TCA & Global head of non-Financial Services της Banco Santander Jon Barañano Gaviña, και του αν. γενικού διευθυντή και   εκπρόσωπου του Ομίλου στο TCA Μιχάλη Τσαρμπόπουλου, κηρύσσοντας τις εργασίες της 3ης γενικής συνέλευσης του Trade Club Alliance

Εξωστρέφεια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Συνεχίζοντας, ο αν. διευθύνων σύμβουλος , έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Νίκο Καραμούζη, που «με την οξυδέρκειά του εδώ και αρκετά χρόνια διέβλεψε τον καταλυτικό ρόλο που έχει η εξωστρέφεια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ξεκίνησε να υλοποιεί αυτή τη στρατηγική με αφετηρία τη δημιουργία του Exportgate και την πρωτοβουλία Go International». Ολοκληρώνοντας, ο κ. Βασιλείου, αφού αναφέρθηκε στη θετική συγκυρία , την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που βρίσκει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε μία νέα αφετηρία, σημείωσε «Στην Eurobank λέμε εδώ και χρόνια ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς παραγωγική και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα.

Χρειάζεται ένας συνδυασμός παραγόντων

Προσπαθούμε έμπρακτα να αποδεικνύουμε ότι διαθέτουμε και τη στρατηγική και την ικανότητα να συμβάλλουμε ακόμα πιο ενεργά στο νέο αναπτυξιακό κύκλο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται ένας συνδυασμός παραγόντων. Χρειάζεται ευσυνειδησία από την πλευρά των επιχειρήσεων, χρειάζονται τα σύγχρονα εργαλεία που προσφέρει η Eurobank στους επιχειρηματίες – πελάτες της και ιδιαίτερα εκείνους που δεν σταμάτησαν κάτω και από τις πιο αντίξοες συνθήκες να βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητά τους και τη θέση τους στην αγορά, να διεκδικούν μια θέση σε νέες αγορές, να επενδύουν στην καινοτομία, να σέβονται τους πελάτες και τους εργαζόμενους τους.

Μια μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις

Για μας στην Eurobank, αυτοί είναι που ορίζουν την επιχειρηματικότητα και χρειάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε το κύρος και την ασφάλεια που προσφέρει το Trade Club Alliance στον κόσμο του σύγχρονου εμπορίου, τόσο στον φυσικό όσο και στον ψηφιακό». Για να καταλήξει ότι «Η λειτουργία του Trade Club Alliance είναι αυτό ακριβώς. Μια μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις, να μηδενίζουν τις αποστάσεις, να ελαχιστοποιούν το ρίσκο και να κερδίζουν νέες αγορές σε όλο τον κόσμο. Αυτήν την ευκαιρία τους προσφέρει η ψηφιακή διασύνδεση και όλες οι υπηρεσίες που αναπτύσσονται με τη συμβολή των τραπεζών».

Ανάπτυξη των  επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο

Από  την πλευρά του, παρουσιάζοντας τις εξελίξεις, το ρόλο του τραπεζικού συστήματος παγκοσμίως και τις προοπτικές για το διεθνές εμπόριο, με τον συντονισμό του κ. Τσαρμπόπουλου , ο κ. Gaviña επισήμανε ότι : «Είναι τιμή μας που έχουμε τη Eurobank στο Trade Club Alliance. Η Eurobank έχει διακριθεί για την έμφαση που δίνει στις διεθνείς δραστηριότητες στις οποίες επικεντρωνόμαστε και εμείς. Είμαι βέβαιος ότι η Eurobank, εμείς και το Trade Club Alliance θα βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους σε διεθνές επίπεδο.» Μάλιστα σε   αντίστοιχη ερώτηση της «ΒτΚ» , στο περιθώριο της συνέντευξης, ο κ. Βασιλείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του στις νέες δυνατότητες στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών , και   στον τουριστικό τομέα, ενώ ο κ. Τσαρμπόπουλος , μίλησε για τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες στο διεθνές εμπόριο.

8ος κύκλος της πρωτοβουλίας Go International της Eurobank

Να σημειωθεί πως ενδεικτικό της ισχυρής δυναμικής που προσδίδει στις ελληνικές επιχειρήσεις η συμμετοχή της Eurobank σε αυτή τη διεθνή τραπεζική συμμαχία είναι ότι φέτος, για πρώτη φορά, ο 8ος κύκλος της πρωτοβουλίας Go International της Eurobank, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 12 – 14 Νοεμβρίου , θα φέρει τη σφραγίδα του Trade Club Alliance με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ξένων τραπεζών και μεγάλων ξένων επιχειρήσεων – πελατών μελών του TCA. Τράπεζες και επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τη δυνατότητα εμπορικών συμφωνιών μέσω 3.000 περίπου, στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β) που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Go In Thessaloniki, το οποίο η Eurobank διοργανώνει με τη συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ, Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ.

Διαμεσολαβητικός κόμβος για το διεθνές εμπόριο

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος εκπροσωπούνται, αποκλειστικά, στο Trade Club Alliance από την Eurobank, ένα από τα πρώτα μέλη του TCA. Η Eurobank φιλοξενεί φέτος τις εργασίες της 3ης Γενικής Συνέλευσης του TCA, του ανώτατου συντονιστικού οργάνου του TCA. Η επιλογή της Αθήνας για τη συνάντηση των μελών του TCA είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδεται στη νευραλγική γεωγραφική θέση της χώρας και στο ρόλο της ως διαμεσολαβητικό κόμβο για το διεθνές εμπόριο. Είναι η πρώτη φορά που το Trade Club Alliance συνεδριάζει εκτός Μαδρίτης, έδρα της ισπανικής Banco Santander, με πρωτοβουλία και συντονισμό της οποίας ιδρύθηκε αυτή η διεθνής τραπεζική συμμαχία. Η διοργάνωση των Αθηνών επιβεβαιώνει την ψήφο εμπιστοσύνης της Banco Santander και των μελών του TCA στην Eurobank και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

100.000 επιχειρήσεις συνολικά από όλο τον κόσμο

Το Trade Club Alliance   είναι το Πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο   Διασύνδεσης Επιχειρήσεων που υποστηρίζεται, στην παρούσα φάση, από 14 διεθνείς τραπεζικούς ομίλους , 13 είναι ενεργά μέλη και ένας στην τελική φάση ένταξης,  που υποστηρίζεται από τράπεζες και εκτείνεται ήδη σε περισσότερες από 50 χώρες. Το δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν οι Banco Santander, Eurobank, Nordea, KBC, Banco BPM, IBK – Industrial Bank of Korea, Attijariwafa, SCB-SIAM Commercial Bank, Abu Dhabi Commercial Bank, Credit Agricole κ.ά., αναπτύσσεται ταχύτατα και αριθμεί 12.000 εταιρείες / πελάτες των τραπεζών ενώ, μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να συμμετέχουν στο δίκτυο 100.000 επιχειρήσεις συνολικά από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… vradini.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *