MICROSOFT : «Στη χώρα της τεχνητής νοημοσύνης»

Στην ιδέα της Αλίκης, της πρωταγωνίστριας του γνωστού παραμυθιού, αναφέρθηκε η Microsoft Communications & Pr Lead Greece Ευγενία Μπόζου , επισημαίνοντας τον στόχο   της εταιρίας , να εμπνεύσει και να δώσει την ευκαιρία σε νεαρά κορίτσια να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλάζει. 

«Η ηρωίδα, η Αλίκη, είναι ένα κορίτσι που δεν σταματά να ονειρεύεται, αναζητεί συνεχώς νέες εμπειρίες και διψά για γνώση», ανέφερε την Δευτέρα 27 Αυγούστου η κ. Μπόζου, παρουσία της Microsoft Director Education Industry – Central and Eastern Europe Laura Lacurezeanu και του υπεύθυνου Επιμόρφωσης στην Ελλάδα Πλούταρχου   Ρήγα , παρουσιάζοντας το πρώτο A.I. Bootcamp για τις εκατόν εξήντα μαθήτριες από 33 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, που διοργάνωσε η εταιρία , για πρώτη φορά στην Ελλάδα .

Οι απίστευτες δυνατότητες που ανοίγει η τεχνολογία

Συνεχίζοντας , η διευθύντρια επικοινωνίας της Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, σημείωσε πως «Η Αλίκη αναζητά συνεχώς νέες εμπειρίες και διψά για γνώση Έχει περιέργεια για τα πάντα, όρεξη για δημιουργία και την πεποίθηση ότι όλα τα πράγματα, μικρά και μεγάλα, μπορούν να βελτιωθούν. Όλοι γνωρίζουμε μια Αλίκη και θέλουμε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να ζήσει τη δική της περιπέτεια στη «Χώρα των θαυμάτων». Για να καταλήξει ότι «Έχει περιέργεια για τα πάντα, όρεξη για δημιουργία και την πεποίθηση ότι όλα τα πράγματα, μικρά και μεγάλα, μπορούν να βελτιωθούν. Φέρνουμε λοιπόν αυτή την ηρωίδα στο σήμερα για να μυηθούν στις απίστευτες δυνατότητες που ανοίγει η τεχνολογία».

Ευκαιρία να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα

Παίρνοντας τον λόγο η κ. Lacurezeanu , που ηγείται των ομάδων εκπαίδευσης της Microsoft στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης   διευκρίνισε τις δυνατότητες που προσφέρει η εταιρία στις συμμετέχουσες, ανοίγοντας τους τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσφέροντάς τους παράλληλα, μία μοναδική εμπειρία και την ευκαιρία να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Μάλιστα σε ερώτηση της «ΒτΚ» , στο περιθώριο της συνέντευξης , για την επιλογή των συμμετεχόντων , εξήγησε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε , για την επιλογή από μια τόσο μεγάλη ομάδα υποψηφίων τις καλύτερες

Να ακολουθήσουν το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη

Πιο αναλυτικά, με στόχο να εμπνεύσει και να δώσει την ευκαιρία σε νεαρά κορίτσια να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλάζει τον κόσμο η Microsoft, για πρώτη φορά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, διοργάνωσε ένα 4ήμερο σεμινάριο με θέμα «Alice envisions the future – How Artificial Intelligence can impact the way we see the world». Σκοπός του Bootcamp είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει σχεδόν 160 μαθήτριες ηλικίας 15-17 ετών να ακολουθήσουν το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη και την τεχνολογία, καταρρίπτοντας τον μύθο που επικρατεί γύρω από τα επαγγέλματα αυτής της κατεύθυνσης.

Αναμένεται έλλειψη έως 500.000 εργαζομένων

Σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 30% του εργατικού δυναμικού των STEM στην Ευρώπη, τη στιγμή που μέχρι το 2020 αναμένεται έλλειψη έως 500.000 εργαζομένων σε αυτούς του κλάδους, ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Microsoft, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία καλπάζει και δημιουργεί εξαιρετικές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, μόνο το 42% των κοριτσιών που συμμετείχαν θα επέλεγαν μελλοντικά να ακολουθήσουν επαγγέλματα STEM.

Άνδρες και γυναίκες δεν αντιμετωπίζονται ισάξια

Υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις για αυτή την αντιμετώπιση, συμπεριλαμβανομένου του ότι το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι άνδρες και γυναίκες δεν αντιμετωπίζονται ισάξια σε επαγγέλματα με κεντρικό άξονα την επιστήμη και την τεχνολογία. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για το αν τα κορίτσια σκέφτονται να στραφούν επαγγελματικά προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ύπαρξη ενός μοντέλου-προτύπου. Η πανευρωπαϊκή έρευνα «Girls in STEM» της Microsoft για το 2018 έδειξε ότι το ενδιαφέρον των νεαρών κοριτσιών για τη συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι σχεδόν διπλάσιο όταν έχουν κάποιο πρότυπο να τα εμπνεύσει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… vradini.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *